2017-01-10 12:55:41• hírek • Hirado.hu

Kiállt Steve Jobs és minden megváltozott

Tíz éve mutatta be Steve Jobs az első iPhone-t, mely drasztikus változást hozott a mobiltelefonok világába. Jelenleg az Apple évente több mint 45 millió okostelefont ad el világszerte. Lendületük kissé megtörni látszik, de 2017-ben ismét támadnak.

Az iPhone első változatát Steve Jobs, az Apple hajdani vezetője mutatta be 2007. január 9-én. Ez a készülék – melyet 3 éven át egy ezer fős csapat fejlesztett – drasztikusan megváltoztatta a mobiltelefonok fejlesztési irányát. A készülék gyakorlatilag megalapozta a mai okostelefonok világát.

Azon év július 29-én került kereskedelmi forgalomba. Már akkor kígyózó sorok várták az üzletek előtt. Csak az első modellből, több mint 6 millió darabot értékesítettek. Azóta is minden csúcsmodell bemutatóját óriási érdeklődés övezi.

Jelenleg az Apple mobilpiaci részesedése folyamatosan változik, évek óta 10 és 20 százalék között mozog. A legfrissebb generációja, az iPhone 7, 2016-ban került a boltokba.

Az Apple a legutóbbi üzleti évben 45,51 millió okostelefont adott el, 5 százalékkal kevesebbet, mint a korábbi évben. Ez volt az első év 2001 óta, amelyben csökkent az Apple forgalma.

Szakértők szerint 2017-ben az Apple új telefonokkal „támadja le" a piacot. Ősszel új csúcsmodellt is bemutathatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: