2016-06-30 14:30:09• hírek • Szatmar.ro

Kezdődik a Double Rise – Hasznos tudnivalók!

Néhány önkéntes már kedd óta kint szorgoskodik Torockón, hogy élhetővé, szerethetővé és könnyen átláthatóvá alakítsa a fesztivál területét. Az igazi nagy hajrá szerda reggel óta tart, ekkor kezdtek el épülni a színpadok, a kemping, és egyéb helyszínek alakultak fesztivál-komfortossá.

Néhány hasznos és fontos tudnivaló a leendő napfelkelőknek:

Aki saját gépjárművel érkezik a Double Rise Fesztiválra, annak egy kis útbaigazítással segítünk tájékozódni, útjelző táblák, valamint úti videó (http://bit.ly/29q8H0K) segít eljutni Torockóra. Ha eltévedtetek, ne essetek pánikba, inkább kérdezzetek meg valakit hogy merre kel fel kétszer a nap.

A kempinghez tartozik egy parkoló, ahol az autókalhatnak 4 napon keresztül.

Aki Kolozsvárról a Double Rise buszjáratait venné igénybe az utazáshoz, mindenképpen iratkozzon fel az alábbi linken: http://goo.gl/forms/sXEWHJBQ1QNhUIHY2 . Itt a buszmenetrendet is megtalálaja, indulás a Hora Demian Sportcsarnoktól, a jegyek ára 20 lej. Az első induló buszok (csütörtök, 16:00) már megteltek, így csak a többire lehet helyet foglani, vagy kedvesen, mosolygósan próbálkozhattok a stoppolással is.

Aki a Marosvásárhely - Torockó járatokat szeretné igénybe venni, (aki eddig nem tette meg) még holnap, csütörtök 12-ig tud feliratkozni az alábbi linken: https://goo.gl/eZw2oV .
Marosvásárhelyről az indulás a Voiajor megállóból lesz, 14:00 órakor. Jegyet venni az indulás helyszínén lehet 30 lejért.

Mindkét esetben a jelentkezési lista alapján lesz a felszállás.

Amennyiben sikerült kijutnotok a helyszínre, már csak a szállások elfoglalása van hára, és kezdőzdhet a kikapcsolódás. ;) A kempinget csütörtökön deli 12 órától lehet birtokba venni és belakni.

A helyszínen lehet vásárolni 4 napos fesztiválbérletet, de napijegyeket is, melyek másnap reggel 10 érvényesek. Aki kemping nélküli bérletet váltott, de mégis sátrazni szeretne, 20 lejért juthat kempingbérlethez, az egy éjszakás kempingjegy ára 10 lej.

Egyelőre úgy tűnik a kétszer kelő nap kegyes hozzánk, az előrejelzések szerint 26- 30 C körül alakul a nappali hőmérsékelet, kisebb gyors zivatarokat, záporokat jósolnak. Éjszaka 16-18 C körül lesz a levegő hőmérséklete, érdemes a pakolásnál erre is felkészülni.

Torockó területén nincs bankautomata, ezért javasoljuk, hogy a hosszú éjszakába nyúló duhajkodások végett hozzatok magatokkal készpénzt. A fesztivál első évében még nem játékpénz-rendszerrel működik, így a hivatalos fizetőeszköz a jóöreg román lej. Nem kizárt, hogy helyenként forintot is elfogadnak, de erre nincs semmi garancia. A külföldről érkező vendégeinknek a huncutkodások elkerülése végett azt javasoljuk, hogy nagyobb városokban (Nagyvárad, Kolozsvár), hivatalos valutaváltónál váltsanak lejt.

Az első visszajelzések nagyon pozitívak a helyi lakosok részéről, ők is kiváncsian várják a napfelkelőket. A torockói lakosok külön karszalagot kapnak, mellyel a fesztivál összes helyszínére bemehetnek, minden programon részt vehetnek.

A részletes programot a www.doublerise.ro oldalon megtaláljátok, a fesztvál bejáratánál pedig programfüzet kaptok. Kövessétek facebook és instasgram oldalnkat a friss infókért.

Az alábbi linken a szerdai napról láthattok egy kis összefoglaló hangulatjelentést: http://bit.ly/29bCCO7

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: