2012-02-03 09:50:02• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette az imahónap a Refiben

A Szatmárnémeti Református Gimnázium imahónapot rendez februárban. A hagyományos kedd és péntek délelőtti áhítatok keretében a szatmári egyházmegye lelkipásztorainak igehirdetéseit hallgathatják az iskola diákjai és tanárai.

Keddenként és péntekenként áhítattal kezdi a napot a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolaközössége a Láncos-templomban. Az intézmény újjáalakulása óta nem telt el hét e kivételes alkalmak nélkül, mikor az iskolalelkész szólhat a diákokhoz és tanárokhoz. Februárban viszont nem az iskolalelkész, hanem a szatmári egyházmegye lelkipásztorainak igehirdetéseit hallgathatják a gimnázium tanulói.

Az idei imahónap során azok a lelkipásztorok szolgálnak, akiknek gyermekei a Református Gimnáziumban tanulnak. Február 3-án reggel Szilágyi Balázsnak, a Láncos-templom lelkészének igehirdetésén vettek részt a refisek, jövő héten pedig Szatmári Elemér, pusztadaróci lelkész és Nagy Erika, sárközújlaki lelkipásztor tartja az áhítatot.

Február 14-én, kedden reggel Jobb Domokos ombodi, 17-én Nagy Attila magyargéresi, 21-én Mészáros Mihály szamosdobi, 24-én Igaz Árpád óvári lelkipásztor szolgál. Az imahónap Nagy Sándor esperes, a lelei gyülekezet lelkészének áhítatával zárul.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: