2014-10-01 02:52:33• hírek • Kocsis Zoltán

Kétszer is két percen belül válaszolt a Barcelona, mégis kikapott

A várakozásoknak megfelelően óriási csatát, remek meccset és sok gólt hozott a Bajnokok Ligája harmadik játéknapjának rangadója, a Paris St.Germain és a Barcelona összecsapása. A nap másik rangadóján a Manchester City nem tudta legyőzni otthon a rekorder Totti Romáját, míg a Maribor és főleg a BATE Boriszov hatalmas meglepetést okozott.

Az első félidő góljai hűen tükrözték a PSG és a Barcelona egymástól szögesen eltérő játékstílusát. A franciák pragmatikusabb, fizikálisabb játékához tökéletesen illett Luiz, majd Verratti pontrúgás után szerzett találata. Ezzel szemben a katalánok Luiz találatát követően két perc alatt válaszoltak Messi révén a Guardiola-időket idéző, szemmel szinte követhetetlen passzjáték után. Csakhogy ez a Barcelona már nem az a Barcelona már - a hazaiak második gólja után nem igazán tudtak nyomást gyakorolni, a középpályán a PSG viszonylag könnyedén kikapcsolta a kreatív erőket - Iniestát, Rakiticot, Messit. A második félidő elején a párizsiak bemutatták, hogy szellemes gólra is képesek - Pastore remek alakítása után Matuidi robbant be és vágta a hálóba a labdát. Neymar ugyan egy pazar lövéssel két perccel később ismét válaszolt, de a Barcelona pont nélkül távozott a francia fővárosból.

A csoport másik meccsén az erőviszonyoknak megfelelően az Ajax vezetést szerzett Andersen révén Cipruson, ám az APOEL Manduca büntetőjével kiegyenlített, így a két csapat megosztozott a pontokon.

A csoport másik rangadóját Manchesterben játszották, ahol a pont nélküli City a Romát fogadta. Amikor Agüero büntetőjével a 4. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, nem gondolták a szurkolók, hogy baj lehet. Csakhogy a 23. percben Francesco Totti kiegyenlített, egyszersmind új rekordot állítva fel: 38 évesen és három naposan ő a legidősebb, aki valaha gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. A folytatásban aztán mindkét csapat előtt adódott jó néhány lehetőség, ám az eredmény nem változott, amivel a City kezd lépéshátrányba kerülni.

A csoport másik meccsén Moszkvában zárt kapuk mögött a CSZKA és a Bayern München is igazán eseménydús meccset vívott, a két kapu felváltva volt veszélyben - gól mégis csak egy született. A 22. percben Müller büntetőből szerzett vezetést, majd győzelmet a bajoroknak.

A G csoportban a Chelsea esélyeshez méltón Matics fejesével nyerni tudott a Sporting otthonában, a másik meccs viszont komoly meglepetést okozott. A Maribor ugyanis Bohar révén vezetést szerzett a Gelsenkirchenben és közel fél óráig őrizte is előnyét, amíg Huntelaar ki nem egyenlített. A németek a hajrában többször is veszélyeztettek, de újabb gólt nem tudtak szerezni.

Végezetül a H csoport szolgáltatta az est legnagyobb meglepetését és legnagyobb drámáját is. Az első fordulóban Portóban tönkrevert (0-6) BATE Boriszov 41 perc alatt két gólos előnyre tett szert a Bilbao ellen. Ugyan a baszkok még a szünet előtt szépítettek, a második félidőben azonban nem született több gól, így a fehéroroszok otthon tartották a három pontot.

A másik ex-szovjet - ibériai meccsen a Sahtar Donyeck is két gólra vezetett már a Porto ellen, Adriano ráadásul a 85. percben lőtte be a másodikat, mégsem tudtak nyerni az ukránok. A csereként beállt Martinez ugyanis előbb a 89. percben büntetőből szépített, a 93. percben pedig az egyenlítést jelentő találatot is megszerezte.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
E csoport:

CSZKA Moszkva -Bayern München 0-1
gól: Müller (22.,11-es)
Manchester City -AS Roma 1-1
gólok: Agüero (4, 11-es) illetve Totti (23.)
A csoport állása: 1. Bayern (6 pont), 2. Roma 4p., 3. ManCity 1p., 4. CSZKA 0p.

F csoport:
Paris Saint-Germain -FC Barcelona 3-2
gólok: David Luiz (10.), Verratti (26.), Matuidi (54.) illetve Messi (12.), Neymar (56.)
APOEL -Ajax Amsterdam 1-1
gólok: Manduca (31, 11-es) illetve Andersen (28.)
A csoport állása: 1. PSG 4p., 2. Barcelona 3p., 3. Ajax 2p., 4. APOEL 1p.

G csoport:
Sportin Lisboa -Chelsea 0-1
gól: Matics (34.)
FC Schalke 04 -Maribor 1-1
gólok: Huntelaar (56.) illetve Bohar (37.)
A csoport állása: 1. Chelsea 4p., 2. Maribor és Schalke 2p., 4. Sporting 1p.

H csoport:
Sahtar Donyeck -FC Porto, Lviv 2-2
gólok: Teixeira (52.), Adriano (85.) illetve Martinez (89., 11-es, 93.)
BATE Boriszov -Athletic Bilbao 2-1
gólok: Poljakov (19.), Karnickij (41.) illetve Aduriz (45.)
A csoport állása: 1. Porto 4p., 2. BATE 3p., 3. Sahtar 2p., 4. Bilbao 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: