2016-11-28 08:30:03• hírek • Szatmár.ro

Kétszázan vettek részt az egészségügyi maszkos, néma tiltakozáson

Néma megemlékezést és a katasztrofális egészségügyi rendszer elleni tiltakozást tartottak vasárnap késő délután a Szatmár Megyei Kórháznál. Az indulatokat most a pénteken elhunyt 31 éves fiatalember ügye korbácsolta fel. A résztvevők gyertyákat gyújtottak a férfi és a közömbösség és hozzá nem értés más áldozatainak az emlékére.

Sokan úgy gondolják, hogy nem látták el megfelelően azt a 31 éves férfit, akit egy héttel ezelőtt, vasárnap hajnalban egy Károlyi-úti buszmegállóban találtak eszméletlenül a rendőrök. Bevitték a sürgősségire, majd hazaengedték, a férfi másnap rosszul lett, kórházba került, majd pénteken éjszaka életét vesztette.

A fogtechnikusként dolgozó férfi kollégája, Dr. Calin Culcean a Faceboookon többször is kritizálta a férfi orvosi ellátását, szerinte többen is hibáztak, felületesen végezték munkájukat - ez is hozzájárult a tragédia bekövetkeztéhez.

Szintén a fogorvosként dolgozó Culcean szervezett tiltakozó akciót és egyben megemlékezést vasárnap délután a Szatmár Megyei Kórházhoz. Az eseményen több mint 200-an vettek részt a szemerkélő eső ellenére. Nem csak az elhunyt férfi emlékére gyújtottak gyertyát, hanem mindazok emlékére, akik szintén orvosi mulasztás miatt haltak meg.

A csendes tiltakozáson mindenki egészségügyi maszkban vett részt, ezeken pedig mások mellett "A hazugság öl", "A korrupció öl", "A közömbösség öl" mondatok voltak olvashatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: