2016-09-29 17:31:17• hírek • Szatmár.ro

Két új főügyészt ismerhettünk meg

Marius Iancu két izgalmas eset kapcsán is tájákoztatta a sajtó képviselőit.

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő Ügyészségen. Ennek apropója két új főügyész kinevezése volt: Marius Iancu a bűnügyi nyomozási részlegen, Ana Rus pedig a jogi nyomozási részlegen került vezető beosztásba. Ez a két poszt hosszú időn keresztül nem volt betöltve, illetve többször rövid időre került valaki átmenetileg ebbe a pozícióba. A két új vezetőt Ana Rusu, az Ügyészség vezetője mutatta be.

Marius Iancu pedig a sajtóval való kapcsolattartást is felvállalta, így bízunk benne, hogy sok izgalmas üggyel kapcsolatban kapunk majd tájékoztatást tőle.  A sajtótájékoztatón rögtök két témát is érintett.

Gyilkossági kísérlet miatt bíróság elé állították azt a 42 éves nőt, aki a hónap elején, 3-ról 4-ére virradó éjszaka egy eltört sörösüveggel nyaktájékon sebesített meg egy 35 éves férfit. Az áldozatnak szerencsére sikerült megmenteni az életét, a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően.

Egy adócsalási ügyről is beszámolt. Egy vállalkozó 2011 és 2013 között 25 számlát vezetett be a könyvelésébe - ezek összege 25 millió lej volt. A baj csak az, hogy ezek négy, Bihar megyéből származó fantomcégtől származtak... Az államnak okozott kár így 800 ezer lejre tehető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: