2014-07-29 16:17:25• hírek • Kocsis Zoltán

Két szatmári játékost is hazacsábított a VSK

A testépítőként is sikereket elérő Szmutku Renáta
A testépítőként is sikereket elérő Szmutku Renáta

Amint azt a tavalyi szezon elején megígérték, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának vezetői igyekeznek szatmári játékosokkal megerősíteni az élvonalbeli gárda keretét. Egyelőre két lányt sikerült hazacsábítani, egy harmadikkal pedig tárgyalásban állnak. Keresnek egy centert is, ám ő külföldről érkezhet.

Florin Muresan szakosztályvezető egy hónappal a szezon kezdete előtt három lány leigazolását jelenthette be. Mindhárman a Kolozsvári U-tól érkeznek. Flavia Ferenczi Szatmáron született, itt is nevelkedett, ám soha nem lépett pályára a VSK színeiben. Vele ellentétben a szatmári közönség jól ismeri Szmutku Renátát, aki egy év kolozsvári kitérő után tér haza. Szintén a kincses városból érkezik Andreea Pop, aki szintén Észak-Erdélyben, Máramarosszigeten látta meg a napvilágot.

Muresan elmondása szerint a klubvezetés egy harmadik szatmári lánnyal is tárgyal - személyazonosságát nem kívánta nyilvánosságra hozni -, de egy centert is keres. Ő viszont külföldről érkezhet, mivel kevés jó román center van a piacon. A szakosztályelnök elárulta továbbá, hogy a szintén szatmári Orosz Andrea és Tarta-Laza Enikő is meghosszabbította szerződését, akárcsak Bianca Voica.

A VSK szeptember 20-án kezdi el a szezont a Rapid elleni Román Kupa-meccsen, melynek visszavágóját négy nappal később rendezik. A bajnokság szeptember 27-én kezdődik, ekkor Éles Péter tanítványai a Craiovával csapnak össze. A szatmári vezetők reményei szerint a VSK kerete augusztus végére kialakul, hogy szeptember elején a teljes csapat el tudjon utazni edzőtáborba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: