2016-09-29 18:34:06• hírek • Szatmár.ro

Két szálloda épül, egyet bővítenek a közeljövőben Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Városi Tanács tagjai csütörtöki rendes havi ülésükön három szállodaépítéssel kapcsolatos határozat-tervezetre is rábólintottak. Hatemeletes hotel épül a Decebal-híd lábánál, háromemeletes a Várdomb utcában és bővíteni fogják a régi főtéren található Aurorát is.

Három szállodával kapcsolatos tanácsi határozatot is elfogadtak a tanácsosok csütörtökön. Két és szálloda építéséről és egynek a bővítéséről szavaztak.

"Azt gondolom, hogy ezeket a magénberuházásokat bátorítani kell, illetve mindenképpen pozitív hatással lesznek a helyi és megyei turizmus fejlődésére. Örülök, hogy megértették a beruházások kezdeményezői azt, hogy nem lehet a városban bármit építeni. A hat emeletes épület esetében eredetileg nyolc emeletről volt szó, mert a Pénzügyi Igazgatóság szomszédságában, a Romana téren ezt a városrendezési terv megengedi. A személyes kérésemre viszont a beruházó kiegyezett a hat emelettel is. Az épület szerintem be kell integrálódjon a városképbe" - mondja Kereskényi Gábor polgármester.

Az egyik új szálloda tehát a Romana téren épül. A másik a Várdomb utcában, a Kereskedelmi Kamara hátsó udvarában. Ott jelenleg egy rossz állapotban levő fűtőház van, ezt felhasználva alakítják ki a háromemeletes hotelt. Így a hajléktalanok és patkányok uralta épületből belátható időn belül hasznos építmény lesz. "Az egész térség javát szolgálja, ha ott egy rendezett épület lesz" - fűzte hozzá a polgármester.

Ezzel kapcsolatban a tanácsülésen városvédők egy csoportja is részt vett, akik ellenezték a szállodaépítést a zsinagóga közelében. Le is adtak egy petíciót, amiben a döntés elnapolását kérték, ám ezzel elkéstek. "Össze volt hívva a közvita az építkezés kapcsán, a polgármesteri hivatal oldalán hirdettük meg. Arra senki nem jött el, pedig akkor el lehetett volna mondani a fenntartásokat" - mondta Adrian Albu alpolgármester, majd a tanács megszavazta a tervezetet.

A harmadik szálloda a régi főtéren található Aurora. Ezt bővíteni fogják, befedik a nyári kertet és fölötte is szobákat alakítanak ki.

"A beruházók figyelembe vették azon kérésünket is, hogy a bővítésnél illetve építésnél figyeljenek arra, hogy megfelelő számú parkolóhellyel is rendelkezzenek. A tervek már ennek fényében készültek el. Sajnos városunkban az egyik legtöbb gondot okozó probléma a parkolóhelyek hiánya" - fűzte hozzá Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: