2015-03-30 19:35:34• hírek • Szatmar.ro

Két mesejátékot mutat be a Harag György Társulat

illusztráció
illusztráció

Egy nap eltéréssel két mesejáték bemutatójára is sor kerül az Északi Színház Harag György Társulatánál.

Elsőként a Buzogány Béla magyarországi vendégrendező, a mátészalkai színház igazgatója által színpadra vitt, Zsófi nénit ellopták! című zenés gyerekdarab kerül színpadra, amely bemutatóját 2015. április 1-én, 11:30 órától láthatja a gyerekközönség a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében. Az egyfelvonásos mesedarab szövegét Thorbjörn Egner norvég ifjúsági író meséje alapján maga a rendező, Buzogány Béla írta. A vidám történet szereplői Bogár Barbara, Rappert-Vencz Gábor, Sándor Anna, Péter Attila Zsolt, és meghívott vendégként bemutatkozik a szintén magyarországi Baksa András színész is. Az előadás zenéjét Thorbjörn nyomán Turcsán András írta és hangszerelte, zenei vezetőként Kiss Ági működött közre a produkció létrehozásában, asszisztensként pedig Tamás Ágnes segítette a rendezőt, aki az ügyelői és súgói feladatköröket is ellátja.

A rablótanya olyan, mint egy disznóól, mert a zsiványok nem szeretnek takarítani. Se főzni, se sütni, se mosogatni. Már évek óta nem fürödtek. Ezért egészen fekete a fülük töve. Elhatározzák hát, hogy rabolnak egy gazdasszonyt, aki helyettük dolgozik. Addig ők henyélhetnek. El is lopják az éppen alvó Zsófi nénit, de csúnyán ráfaragnak tettükre. Zsófi néni ugyanis egy kész tábornok, aki bizony móresre tanítja a híres rablókat. Kiderül végül az is, hogy Kardamón városában tisztességes életet kezdhetnek a zsiványok, hiszen ők eredetileg... Hogy kicsodák ők? Az előadásból kiderül.

Szintén a fiatal korosztály számára vitt színpadra előadást Nagy Orbán A szeretet malma címmel, amely szövege magyar népmeséken alapul, a végleges történetet pedig Benedek Zsolt dramaturg, Nagy Orbán rendező, Végh Balázs rendezőasszisztens és a munkafolyamat során a teljes alkotócsapat formálta színpadi előadássá. A bábtagozatot is megmozgató produkcióban látható török és magyar malom szereplői: Bodea Tibor, Gaál Gyula, László Zita, Bandura Emese, Poszet Nándor, Nagy Anikó, Bándi Johanna, Gál Ágnes, Marosszéki Tamás, Nagy Tamás, Bandura Tibor és Varga Sándor. A mesélő feladatát maga a rendező, Nagy Orbán látja el.

Az előadás díszletét és jelmezeit Nagy Anikó tervezte, koreográfusa pedig Gabriela Tănase volt. Az előadás súgója és ügyelője Fábry Zoltán. Az előadás bemutatójára 2015. április 2-án, 10 órakor kerül sor a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagyszínpadán.

Valamikor, az időtlen messzeségben török malom és magyar malom vígan őrölte a becseiek búzáját a Tiszánál, mígnem egyszer a két molnár halálosan össze nem veszett, és ellenségeskedésük meg nem keserítette a falusiak életét. Civakodásuknak egy idegen had megjelenése vetett véget, amely elpusztította mindkettejük kenyéradó malmát. A végén természetesen minden jóra fordul, és kibékülnek, ám, hogy miként, arról meséljen az előadás.

 

Az előadásokra váltható belépőjegyekről további információk a színház Horea úti jegypénztárában kaphatók hétköznap 10 és 17 óra között, valamint előadások előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében; illetve a 0261-7121060261-712106-os telefonszámon, vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: