2016-06-17 17:45:02• hírek • Szatmár.ro

Két magyar és egy román nyolcadik búcsúzott a 10-esben

A 10-es számú Általános Iskolában péntek délelőtt búcsúztatták a nyolcadikosokat.

Összesen 74 nyolcadikos diák búcsúzott a pénteken 10 órától megtartott ünnepségen a 10-es számú Általános Iskola tanáraitól és diákjaitól. Szeptembertől egy másik oktatási intézményben folytatják tanulmányaikat, de előttük áll még egy képességvizsga, amit kicsi érettséginek is nevezhetünk.

Cuibus Nicoleta, Haiduc Rodica és Tivadar Melinda osztályfőnökök lurkói ez alkalommal nem felszabadultan nevetve vették birtokukba az iskola udvarát, hanem ünneplőbe öltözve, kicsit feszengve, szívükben tele izgalommal, énekelve vonultak be a sok szép emléket őrző területre. A szülők, rokonok pedig meghatottan konstatálták: milyen gyorsan elmúlt a négy, nyolc vagy akár tizennégy év.

Szász Piroska, az oktatási intézmény igazgatója arra kérte a diákokat, hogy mindannyian egy-egy szakterületen elmélyedve próbáljanak egyedivé válni. Kereskényi Gábor polgármester - aki maga is ebből a tanintézményből ballagott nyolcadikban - köszönetet mondott munkájukért és odaadásukért a tanároknak és a szülőknek. Egy jó hírt is közölt az egybegyűltekkel: egy pályázaton dolgoznak, melynek köszönhetően a gyönyörűen felújított iskolaépület egy korszerű sportpályával bővül majd.

A folytatásban a hetedikesek átvették az iskola kulcsát. Díjat vettek át a legjobban teljesítő tanulók is: a hamarosan záruló tanévben Fábry Koppány és Leiti Bence voltak a legjobbak 9,98-as tanulmányi átlaggal.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: