2015-05-29 09:19:33• hírek • Szatmár.ro, Nagy Eszter

Két kirándulást is szerveznek a hosszú hétvégén

Fontos: Mivel az időjárás bizonytalan, az érdeklődők feltétlenül érdeklődjenek a szervezőknél telefonon indulás előtt, hiszen nagyon rossz idő estén az egyik vagy mindkét a túra is elmaradhat.

Kocsis Endre, a Szatmárnémeti Természetjárók oszlopos tagja két kirándulást szervez a hosszú hétvégére: egy gyalogtúrát és egy biciklis kirándulást.

Május 31-én, vasárnap, a Szatmárnémeti Természetjárók közepesen nehéz gyalogtúrát szerveznek a Nagybánya közelében található Morgó csúcsra. Találkozó 7.15-kor a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti vonatjegy váltása szükséges. Egy felnőtt vonatjegy ára oda-vissza 13,5 lej. A vonat 7.42-kor indul Szatmárnémetiből Nagybányára, majd innen a városi autóbusszal utaznak a piacig (Parcul Tineretului). A buszjegy ára oda-vissza 4 lej.

Útvonal: emelkedő a Vöröspatak mentén a liget mellett, a Morgó csúcsra, majd vissza egy másik útvonalon a Tolvaj Dénes irányában. Jó időben mindkét hegycsúcsról gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre és Nagybánya városra.

Visszaindulás az esti vonattal, amelyik Nagybányáról 19.28-kor indul, Szatmárnémetibe pedig 21.12-kor érkezik meg. Javasolt a réteges öltözködés, a kényelmes túracipő és szükség lehet esőköpenyre is.

Biciklitúra Oteloaiara


Aki nem fárad el vasárnap, szívesen látják a hétfői napra tervezett szalonnasütéssel egybekötött Oteloaia kerékpártúrára. A kerékpáros kirándulást szintén Kocsis Endre szervezi, és a résztvevők döntése függvényében két lehetséges útvonal van kilátásban:

1. Szatmárnémeti - Amac - Résztelek - Ivácskó - Pácafalu - Középhomoród - Felsőhomoród - Oteloaia - majd ugyanezen az útvonalon vissza, ez esetben a távolság oda-vissza 70 km.

2. Szatmárnémeti - Amac - Résztelek - Ivácskó - Pácafalu - Középhomoród - Felsőhomoród - Oteloaia - Meddes - Szatmárhegy - Csonkás - Szatmárnémeti, a távolság ez esetben is oda-vissza kb. 70 km.

Találkozó 8.45-kor az Unio gyár előtti Lukoil benzinkútnál, indulás 9:00-kor. Javasolt a biciklis sisak és fényvisszaverő mellény használata, valamint szükség lehet egy pótbelsőre a kerékpárhoz, két liter folyadékra és esőköpenyre.

Mindkét kirándulásról Kocsis Endrétől szolgál bővebb információkkal a 0746755110-es telefonszámon. Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között, ugyanitt lehet további információkat is kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: