2013-09-08 18:43:22• hírek • Kocsis Zoltán

Két közlekedési balesetet okozott az alkohol

Összesen három közlekedési baleset történt a hétvége első felében Szatmár megye közútjain: ezek közül kettőt is az alkoholfogyasztás okozott. A balesetekben egy személy súlyosan megsérült.

A legsúlyosabb következményekkel járó baleset szombaton történt a DN 1C jelzésű országúton, Túrterebes falu határában. A 60 éves H. Ferenc személygépkocsijával közlekedve menetirányt szeretett volna váltani, ám előtte nem biztosította helyzetét kellő körültekintéssel és nem vette észre az őt éppen előzni készülő gépkocsit. A balesetben H. Ferenc súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba kellett szállítani.

A másik baleset Szatmárnémetiben, a Fabricii utcában történt, szintén szombaton. Sergiu M. gépkocsijával nem tartotta be a szükséges követési távolságot és hátulról nekiütközött az előtte haladó Alexandru P. vezette járműnek. A balesetben a vétkes sofőr autójának utasa, egy 30 éves nő kisebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínelő rendőrök aztán megállapították, hogy a 26 éves gépkocsivezető nem csak óvatlan, de részeg is volt: az alkoholszonda 1,53 mg/l koncentrációt mutatott kifújt levegőben.

Szintén az alkohol okozta a 43 éves C. Adrian balesetét, aki a Nagy Lajos (C.A.Rosetti) utcán esett el kerékpárjával. Szerencséjére nem az úttestre, hanem mellé zuhant, így kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. A szonda 0,54mg/l koncentrációt mutatott ki.

Pénteken és vasárnap a közlekedési rendőrség munkatársai további két ittas gépkocsivezetőt fogtak el: Nagykárolyban a 46 éves Nicu C. esetében 0,73 mg/l, Tasnádon a 36 éves M.Marius esetében 1,03 mg/l koncentrációt mutatott a szonda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: