2014-08-28 18:20:15• hírek • Szatmár.ro

Két helyi és két magyarországi művész tárlata

Négy képzőművész közös tárlatát nyitotta meg csütörtökön Gergely Csaba a polgármesteri hivatal előterében.

Csütörtökön 16 órakor került sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában Bakos Szilvia, Belánszky Demkó Beáta, Chereches Alexandra és Keresztesi Monica közös képzőművészeti kiállításénak megnyitójára. Előbbi két alkotó Magyarországról hozta magával műveit, utóbbi két művész viszont szatmári illetőségű.

Cservenné Bakos Szilvia grafikus, 2009 óta tanít grafikát Debrecenben és 2013 óta tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének. 2012-ben már volt egy önálló kiállítása a hajdú-bihari megyeközpontben, emellett alkotási láthatók voltak Lajosvölgyön, Nagykárolyban és Szatmárnémetiben is.

Belánszky Demkó Beáta festőművész és ugyan Szatmárnémetiben született, ma már a magyarországi Sóskúton él. Tizennégy éves korában költözött családjával Nyíregyházára. Informatikus, de a festés szerelmese. 2010 óta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja, főleg portrékat, csendéleteket és tájképetek fest.

Chereches Alexandra grafikus, a Johann Ettinger Német Líceumban érettségizett, most a kolozsvári Művészeti és Dizájn Egyetem másodéves hallgatója. 2009 óta tagja az egyesületnek, ő a vezetője a képzőművész-egyesület ifjúsági szárnyának. Az ifjú hölgy Szodoray Parádi Hajnal és Herceg Eduárd segítségével ismerkedett a művészetekkel a Szatmári Művészeti Iskolában.

Keresztesi Monica grafikus és festő, előbb a fotózással kacérkodott, majd 2011-ben és 2012-ben Debrecenben illetve Budapesten tanult grafikát és festészetet. A grafikák mellett főleg olajfestményeket készít, műveiből egyéni tárlat nyílt már Szatmárnémeti mellett Kolozsváron, Tokajban, Tégláson és Fehérgyarmaton is.

Kiállításmegnyitót tartottak a polgármesteri hivatal előterében

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: