2010-10-08 15:57:37• hírek • mti/afp

Késői önállósodás

A szüleivel él minden harmadik 25 és 34 év közötti férfi és minden ötödik hasonló korú nő az Európai Unióban - olvasható az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken megjelent felmérésében. A statisztikát 2008-as adatokból készítették.

A 18 és 24 év közötti fiatalok körében ez a szám sokkal magasabb. Ebben a korcsoportban a férfiak 82, a nőknek pedig a 71 százaléka lakik még otthon. Az összesen 51 millió európai fiatal felnőtt (18-34 évesek), 46 százaléka nem hagyta még el a szülői házat.

A felmérés szerint ez a tendencia főként a dél és kelet-európai országokban jellemző, az északi államokban a fiatalok hamarabb a saját lábukra állnak. Az egyik leggyakoribb ok az önállósodás elhúzódására, főként a 18-24 év közöttiek körében, a továbbtanulás.

Ugyanakkor az Eurostat jelentése megírja, hogy a válság is tényező. A szüleikkel élő fiatalok 13 százaléka a szegénységi küszöb közelében tengődik. A munkával rendelkező, otthon élő fiatalok több mint harmadának pedig csak határozott idejű szerződése van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: