2016-06-06 03:21:51• hírek • Szatmar.ro

Kereskényi: Vége a kampánynak, kezdődjék a munka!

A választási eredmények 95%-os feldolgozttságánál Kereskényi Gábornak 5300 szavazatnyi előnye van Dorel Coica aktuális polgármesterrel szemben, így kijelenthető, hogy az RMDSZ jelöltje lesz Szatmárnémeti polgármestere a következő négy évben!

Szatmárnémetiben összesen 42292-en járultak az urnák elé, ami 41,4% százalékos választási részvételt jelent. Hajnali fél három körül, amikor már csak négy szavazókörzet eredményeit nem dolgozták fel, az RMDSZ szatmárnémeti székhelyén bejelentették Kereskényi Gábor győzelmét.

„Új fejezet kezdődik ezzel Szatmárnémeti fejlődésében!", voltak az új polgármester első szavai. A parlamenti képviselő ezt követően köszönetet mondott mindenkinek, aki a nap folyamán az urnák elé járult és főleg azoknak, akik a változásra szavaztak. Köszönetet mondott a 148 önkéntesnek, a kollégáknak, a városi és megyei tanácsi listán szereplőknek, Pataki Csaba megyei elnöknek, Nagy Szabolcs kampányfőnöknek. De mindenekelőtt feleségének és kislányának, „akik minden nap bíztatást jelentettek számomra".

„A kampánynak vége, holnaptól kezdődjék a munka!", jelentette ki Kereskényi. „Nem egy tisztséget nyertem, hanem egy óriási felelősséget! Tisztában vagyok vele, hogy a szatmáriak bizalma kötelez! A mai szavazás jelzés volt, mely szerint a szatmáriak másfajta politizálást szeretnének. Nem ígérek csodákat, csak munkát! Elvesztettünk négy évet, amit csak együtt tudunk behozni. Ígérem, odafigyelünk a szatmáriak problémáira, együtt be fogjuk bizonyítani, lehet többet, jobban Szatmárnémetiért dolgozni!", hangoztatta Szatmárnémeti új polgármestere.

Köszönetet mondott a szavazóknak Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje is. A megyei listára leadott szavazatok számának feldolgozása folyamatban van, ezzel kapcsolatban Pataki annyit árult el, „vannak községek, ahol  ugyan nem nyert a jelöltünk, de listánk toronymagasan az élen végzett".

Pataki kiemelte, hogy az előző mandátumban az RMDSZ-nek 19, az Német Demokrata Fórumnak 7, a Magyar Polgári Pártnak pedig egy polgármestere volt, a következő négy évben pedig az RMDSZ-nek 18, az NDF-nek 4, az MPP-nek 4 polgármestere lesz. „Vesztettünk ugyan két községet, de megnyertük Szatmárnémetit", emelte ki.

Pataki ígérete szerint a megyei tanács elnöke és Szatmárnémeti polgármestere között megszűnik az utóbbi négy évben jellemző „óvodás versengés". Hatékony együttműködés évei következnek, mondta. „Köszönjük azok támogatását, akik mellettünk álltak! Mi mindig az emberek mellett állunk! Amikor dolgozunk, az idő gyorsan telik. Ígérjük, mi az emberekért fogunk dolgozni", fogalmazott Pataki Csaba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: