2014-08-28 14:46:50• hírek • Szatmár.ro

Kereskényi Gábor is bevállalta a jeges vizes kihívást

Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke és parlamenti képviselő bevállalta a jeges vizes kihívást, majd több kollégáját is felszólította, hogy hozzá hasonlóan cselekedjenek.

Kereskényit kedden Facebookon szólították fel, hogy vállalja be a jeges zuhanyt vagy adakozzon - a politikus pedig nyakon öntötte magát, de adakozott is.

Mint azt már megírtuk, az Ice Bucket Challenge kihívás lényege: akit ismerősei kijelölnek erre, annak 24 órán belül jéghideg vízzel kell leöntenie magát vagy jeges vízben kell megmártóznia, mindezt pedig videofelvétellel kell bizonyítania. Ellenkező esetben egy legalább 100 dolláros csekket kell kiállítaniuk az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) elnevezésű betegség gyógyításának támogatására.

Kereskényi Gábor az Aquastar aquapark szauna-világának egyik zuhany-vödrével teljesítette a feladatot, majd felkért néhány politikus-kollégát: vállalják be a jeges zuhanyt vagy adakozzanak. "Felkérem Korodi Attila környezetvédelmi minisztert, Pataki Csaba szenátort, Mircea Govor megyei tanácsalelnököt és Gyenes Emanuel motorversenyzőt, 24 óra leforgása alatt cselekedjenek hasonlóképpen és/vagy támogassanak bármilyen karitatív célt" - nevezte meg a kihívottjait Kereskényi.

A szatmári politikus adakozott is: egy gencsi fiatalembert támogatott adományával, aki orvostanhallgató és most fejezte be első évét az egyetemen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: