2015-05-28 15:54:40• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: Coica lábbal tiporja a szatmári hagyományokat!

„Nem hagyhatjuk, hogy bárki is lábbal tiporja a szatmári hagyományokat!", jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke. A parlamenti képviselő hevesen bírálta annak lehetőségét, hogy máshová költöztessék az Ócskapiacot.

Az ötlettel Dorel Coica polgármester állt elő szerdai sajtóértekezletén. Víziója szerint a szatmáriak által egyszerűen csak ócskasornak nevezett piacon élelmiszerpiacot kellene kialakítani. A zsibvásárt pedig máshová, „civilizáltabb helyre kellene költöztetni". Hogy ez pontosan hol lenne, arra nem tudott válaszolni: „a polgármester szakemberei vizsgálják a lehetőségeket".

„Mindez a szatmári hagyományok arcon köpése. A kisemberek évtizedek óta itt egészítik ki jövedelmüket illetve itt jutnak hozzá olcsóbban bizonyos dolgokhoz! Nem hagyhatjuk, hogy itt élelmiszerpiacot alakítsanak ki", jelentette ki Kereskényi. A képviselő az RMDSZ támogatásáról biztosította ugyanakkor a városvezetést, amennyiben a meglévő élelmiszerpiacok modernizálásáról van szó.

„Roma szervezetek fordultak hozzánk kétségbeesetten, mondván, a hivatal azért akar élelmiszerpiacot kialakítani az ócskapiac helyén, mert a polgármester és köre ide szeretné benyomni a felsőboldádi romákat", tette hozzá Kereskényi.

„Hogyan beszélhet a polgármester nagyszabású tervekről, hidakról, sporttermekről beszélni, mikor a polgármesteri hivatal közvetlen közelében, ahol a lakossági tájékoztató irodához vezető úton is alig lehet lassan járni. Pedig csak a betonlapokat kellene megigazítani, néhol kicserélni. Vagy nézzük meg, hogy néz ki ez a szökőkút itt mögöttünk", mutatott ironikusan saját lába elé Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: