2016-10-22 13:49:21• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: A keresztény család egy férfi és egy nő házasságán alapszik

„A társadalom alapértéke a keresztény család, mely egy férfi és egy nő házasságán alapul", jelentette ki szombat délelőtt Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere azon a tüntetésen, amelyen a résztvevők az egyazon neműek közötti házasságkötés megtiltását követelték.

A hétvégén országszerte megmozdulásokat szerveznek annak érdekében, hogy kerüljön be Románia alkotmányába az egyazon neműek közötti házasság tilalma. A kezdeményezés mozgatórugója a „Koalíció a családért" elnevezésű szervezet, amely immár három millió aláírást gyűjtött össze országszerte a melegházasságok ellen.

Szombaton Szatmárnémetiben a kellemetlen októberi esőben egy maréknyi ember gyűlt csak össze az Október 25. téren, a Közigazgatási palota előtti téren. Képviseltették magukat a hagyományos keresztény egyházak és az önkormányzat vezetői is, élükön Kereskényi Gábor polgármesterrel.

„A társadalom alapértéke a keresztény család, mely egy férfi és egy nő házasságán alapul. Fontos, hogy ez a kitétel megjelenjen Románia alkotmányában is. Ezért tüntettünk ma délelőtt az egyházak képviselőivel és a szatmáriakkal", jelentette ki Szatmárnémeti első számú közméltósága.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: