2011-11-30 14:53:20• hírek • Szatmár.ro

Keresd fel a legszebb karácsonyi vásárokat!

A tradicionális karácsnyi vásárok elsőként német nyelvterületeken terjedtek el, de ma már nagy népszerűségnek örvendenek egész Európában.
A tradicionális karácsnyi vásárok elsőként német nyelvterületeken terjedtek el, de ma már nagy népszerűségnek örvendenek egész Európában.

Advent varázslatos időszakában, amikor mindent a Karácsony hangulata jár át, érdemes felkeresni azokat a vidékeket, ahol csodálatos vásárokkal várják a szeretet ünnepét. A tradicionális karácsnyi vásárok elsőként német nyelvterületeken terjedtek el, de ma már nagy népszerűségnek örvendenek egész Európában.

Sokan az év legszebb időszakának tekintik az Adventet, hiszen számos vidék ad otthont hangulatos karácsonyi vásároknak. Ezekről beszélve számtalan híres vásárra gondolhatunk, melyből az alábbiakban négyet mutatunk be: a legnagyobbakat, a leghíresebbeket, a legrégebbit, vagy éppen a leghangulatosabbakat.

Bécsben a 18. század óta várja az első legnagyobb Christkindlmarkt (karácsonyi vásár) az ünnepi bevásárlásra készülőket. Jelenleg a Rathaus platz, a városháza előtti tér ad helyet neki november 12. és december 24. között.

A hatalmas vásárnak hamisíthatatlan karácsonyi hangulata van: adventi zenék csendülnek fel, csodálatosan feldíszített fenyőfák, és kellemes karácsonyi illatok varázsolnak adventi atmoszférát. Az átfázott vásárlók, és nézelődők forralt borral, punccsal, vagy egyéb forró italokkal melegíthetik fel magukat. A Christkindlmarkton minden karácsonyi ajándék megkapható: játékok, édességek, karácsonyi díszek, ruhák, ételek, parfümök, bőr- és sportfelszerelések, művészeti alkotások, és minden egyéb. A gyerekek a kézműves sarokban ajándékokat is készíthetnek.

Egyébként Ausztria minden városában megrendezik a hagyományos vásárt: ha éppen elkerülnéd a nagy tömeget, akkor látogass el Waldingba, vagy Welsbe és nézd meg milyen hangulatos tud lenni egy kisvárosi vásár.

Christkindlmarkt: a bécsi városháza előtt

Alma és mézbor, 300 éves gerendaházak, Goethe kedvenc süteménye, ünnepi muzsika és illatozó finomságok. Néhány szóban így jellemezhetnénk a frankfurti karácsonyi vásárt. A nagyvárosban 1393 óta tartanak karácsonyi vásárokat, igaz sokáig csak a helyi kereskedők kínálhatták a portékáikat. Ma már regionális termékek, ajándéktárgyak és specialitások között is válogathatunk. Népszerűek a marcipános édességek, valamint a mazsolából készített finomságok, azaz a Bethmanchen, amelyet Goethe kedvenceként is emlegetnek és a Quetschemannchen. A vásár egyébként a Liebfrauenbergtől a Paulsplatzon és a Römerbergen át egészen a Majna-partig terjed.

Érdemes ellátogatni a dél-tiroli városkába, Meránoba. Az itteni karácsonyi vásár közel két évtizedes múltra tekint vissza. A Lungopassirio környéke Advent idejére teljes karácsonyi díszbe öltözik, és a „Natale a Merano" (Karácsony Meránóban) elnevezésű rendezvénysorozat keretében megismerkedhetünk a helyi szokásokkal, a hagyományokkal és a népviselettel. A vásár széles skáláját kínálja az ünnepre szánt ajándékoknak: édességek, különleges italok, játékok, papucsok és egyéb árucikkek várják a vásárlókat. A hagyományos forralt-boron kívül az ételstandok más-más gasztronómiai különlegességet kínálnak. A vásár november 25-től egészen január 6-ig várja az érdeklődőket.

Olaszországban egyébként még számos hangulatos karácsonyi vásár látogatható november vége és január eleje között.

A Metzi Karácsonyi Vásár több, mint 15 éve hatalmas sikert arat Franciaországban. Decemberben a karácsonyi utcák örömöt lopnak úgy a helyiek mint a turisták szívébe. A Szt. Jacques téren sétálva egy Karácsonyfaluba botlasz, ahol találhatsz fából készült, lovacskás körhintát és több, mint kilencven vidékies standot, amelyekben hagyományos termékekkel várják az érdeklődőket.


A frankfurti karácsonyi vásár

Karácsony Meránóban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: