2016-05-30 12:31:20• hírek • refszatmar.eu

Képmutatás nélkül! – Ifjúsági istentisztelet a Láncosnál

Ha farkas vagy, légy az a farkasok között - mottó alatt ifjúsági istentiszteletet tartottak a Láncos templomhoz tartozó Kálvin János Református Imaházban. Fellépett a Szatmári Református Egyházmegye dicsőítő csapata, a Bízz Band, az erdődi zenészekkel kiegészülve.

Vasárnap délután 17 órától az Erdődi Református Egyházközség ifjainak liturgusi szolgálatával és a Rejts most el kezdetű énekkel kezdődött az istentisztelet, ahol ifjak és örökifjak hallgatták a bizonyságtételeket. Rácz Ervin erdődi lelkipásztor hirdette Isten Igéjét: „Az igazság iránti engedelmességben tisztítsátok meg életeteket képmutatás nélküli testvéri szeretetre a Lélek által, és egymást tiszta szívből, kitartóan szeressétek!" (1Péter 1,22)  Manapság az emberek annyira sokoldalúnak igyekszenek lenni, hogy hajlamosak kalapok, maszkok cserélgetésére, a képmutatásra. Ez a kaméleoni életmód minden keresztyén embert megkísért ám! Sok olyan ember van, aki keresztyénnek nevezi magát. Járnak templomba, a külsőségeket tudják utánozni. Belül meg semmi! Sokan fenntartják a vallásos látszatot, de megtagadják Isten erejét. Más szóval, kívülről keresztyénnek néznek ki, de belül nincs ott az erő. Vigyázzunk, mert meg lehet bolondulni a látszatok fenntartásától! Veszélyes bűn ez önmagunkra és másokra is. Ha farkas vagy, legyél az a farkasok között! A bárányok között gyávaság farkasnak lenni. Menj oda farkasnak, ahol farkastörvények uralkodnak, ahol letaposnak, ahol harapnak, tépnek, csípnek, marcangolnak! S ha úgy érzed, hogy tényleg eleged van abból a világból, akkor vedd észre, a jó Pásztor a századik báránykáért, a feketéért is utánanyúl, és belülről formálja át. A képmutatás bűnéből is képes megszabadítani! Legyünk inkább juhok a farkasok között, ez a feladatunk!- mondta a lelkipászor.

A Bízz Band 11 énekkel készült az alkalomra. Ebben a felállásban ez volt az első fellépésük. Énekeltek többek között a mindig értünk harcoló, a tökéletes Jézusról, kérték, hogy szívükkel lássanak, megvallották, hogy ha Isten velük, ki ellenük?! A gyülekezet, de még néhány fiatal számára is újszerűek voltak a dalok, de mégis bekapcsolódtak a dicsőítésbe, Isten magasztalásába.

A Láncos templom gyülekezete mozgalmas hétvégét tudhat magáénak, hiszen szombaton családi istentiszteletet is tartottak, ott Király Lajos egyházmegyei főjegyző szólt a férfi és a nő (h)arcairól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: