2015-07-06 11:54:11• hírek • Szatmar.ro

Kentaur-farm – sokkal több, mint lovastábor!

Atya és a Kentaur-farm - olyan tökéletes szimbiózis ez, amelyből mindkét fél táplálkozni tud. És amelynek előnyeiből bizony sokan profitálhatunk. Ideális hely ez gyerekeknek, iskolásoknak, táborozni vágyóknak - de akár céges bulik vagy egyéb családi ünnepek megtartására is. Mindezt hamisítatlan falusi környezetben, a természet közvetlen közelében - Szatmárnémetitől néhány percnyi autózásra.

A négy hektáros Kentaur-farm heti rendszerességgel szervez lovas táborokat 6-16 éves gyerekeknek, amelyek vasárnaptól szombatig tartanak. Ez az egy hét azonban sokkal többről szól, mint pusztán lovasoktatásról: az ott-tartózkodás alatt a gyerekek megismerkedhetnek a hagyományos falusi életvitellel. Azzal az életmóddal, amikor még nem távolodtunk el szinte visszafordíthatatlanul a természettől.

Az egy hét alatt a gyerekek tehenet fejhetnek, juhokat terelgethetnek, megismerkedhetnek a juhnyírással valamint az abból származó gyapjú feldolgozásának lehetőségeivel. De feldolgozhatják az általuk kifejt tejet is: megtapasztalhatják, miként készül az aludt tej, a tejszín, a tejföl, a túró. Nyulak, szamár, vietnami sertések - velük szintén megismerkedhet a gyerek. A tábor alatt közelebb kerülhetnek nem csak őseik életformájához, de megismerkedhetnek hagyományainkkal, kultúránkkal. A gyerek megtanulhat csapatban dolgozni, csoporthoz alkalmazkodni, de részt vehet nyelvoktatáson, vagy éppen búvároktatáson is. Megismerkedhet egy természetközelibb életmód alternatívájával!

A gyerekek sátorokban alszanak, de állandó felügyelet alatt vannak, a tábort egyedül nem is hagyhatják el. A tábor vezetői ugyanakkor szívesen látják a szülőket is, az egy hetes kikapcsolódás nekik sem árt. Az étkezést a tábor szervezői biztosítják. Hogy a sátortól a homlokpántig mit kell magával vigyen a gyerek, az megtalálható a Kentaur-farm honlapján. A csomagolási lista mellett ugyanott megtalálható a tábori szabályzat, a pontos árlista foglalkozásokra lebontva és a táborok időpontja is.

A Kentaur-farm azonban ennél is többet kínál! Tanév elején vagy végén egy-egy iskolai osztály is ott tölthet egy-egy hetet. Ez az erdei iskola lehetővé teszi a délelőtti elméleti oktatást, a közös ebéd élményét, majd a délutáni szabad foglalkozást. A farm azonban remek helyszín egynapos osztálykirándulásoknak is.

A Kentaur-farm tökéletes helyszíne lehet azonban céges rendezvényeknek, céges buliknak, születésnapoknak, keresztelőknek is.

Bővebb információkért, tájékoztatásért keresd a Kentaur-farm hivatalos oldalát vagy Facebook-oldalát!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: