2015-08-31 17:46:14• hírek • Szatmár.ro

Kell-e tartanunk Szatmár megyében a bevándorlóktól?

Fel van-e készülve Szatmár megye a bevándorlók fogadására? Ezt a kérdést tette fel Marginean Éva megyei tanácsos a csütörtökön megtartott tanácsülésen. Mint kiderült: ezzel kapcsolatban már tartottak egy gyűlést, amelyen a határrendészek bejelentették, hogy Máramaros megyében van egy központ ahol a migránsokat el tudják - tudnák helyezni.

Mostanság aktuális témával kapcsolatban tett fel kérdést a Szatmár Megyei Tanács ülésén Marginean Éva tanácsos. Azzal kapcsolatban érdeklődött, hogy a megye készen áll-e az illegális bevándorlók esetleges érkezésére, történt-e ezzel kapcsolatban bármiféle egyeztetés a megyei tanácson belül, illetve annak alárendelt szerveivel. Marginean szerint a kórház is fel kellene készüljön olyan betegségek kezelésére, amelyeket a menekültek hozhatnak magukkal.

Adrian Stef megyei tanácselnök válaszában rámutatott: egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy bevándorlók tömegére kellene számítani Szatmár megyében. Egyeztetésről tudott a tanácselnök, amin a határrendészet, rendőrség és még néhány szerv vett részt, ám azon a megyei tanácsnak nem kellett részt vennie.

"Azt hiszem, hogy Szatmár megye, sőt, Románia sem célpontja a távoli országokból érkező illegális bevándorlóknak. Rengeteg ok van, ami miatt baj, hogy nem vagyunk a schengeni övezet tagjai, ebben az ügyben viszont jól jön. A bevándorlók elsősorban azokat az országokat célozzák meg, amelyek az övezet tagjai" - magyarázta a tanácselnök.

A tanácsülésen egyébként kiderült: amennyiben a határrendészek illegális határátlépőket, bevándorlókat fognak, akkor Máramaros megyébe viszik őket, ott ugyanis működik egy központ az elhelyezésükre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: