2016-11-29 18:02:50• hírek • Szatmár.ro

Kedden aláírták az útkarbantartásról szóló keretszerződést

Kedden írta alá az utak karbantartására vonatkozó, 32 millió euró értékű szerződést Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor. Ez a következő négy évre érvényes. Az aláírással csaknem 2 év után Szatmárnémeti városának végre ismét van útkarbantartási szerződése, így, amint az időjárás megengedi, megkezdődhet a kátyúzás.

Kedden, november 29-én délelőtt írta alá közel két éves huzavona és pereskedés után a város útjainak karbantartásáról szóló keretszerződést Kereskényi Gábor polgármester és a közbeszerzési eljárást megnyerő kolozsvári Diferit Kft. kepviselői.

"Közöltük a céggel, hogy mind minőségileg, mind a határidők szempontjából nagyon komolyan meg kell felelniük a szerződésben írtaknak, mert folyamatosan monitorizálni fogjuk a munkájukat" - mondta el a polgármester a Szatmár.ro-nak.

A szerződés szerint március közepe és október közepe között lehet a kátyúzási-aszfaltozási munkálatokat végezni, Kereskényi azt kérte a cég vezetőitől, hogy amennyiben az időjárás megengedi, kezdjenek mielőbb munkához - még a decemberi-januári hónapban lépjenek fel a legzavaróbb kátyúk esetében.

"Az előző városvezetés hanyagsága oda vezetett, hogy elvesztegettünk két évet, ez idő alatt pedig jelentősen degradálódott Szatmárnémeti város közúti infrastruktúrája" - mondta a városvezető.

Márciustól, amikor már folyamatosan lehet dolgozni, a polgármesteri hivatal kijelöli majd a prioritási listát, ami alapján megkezdik az útburkolat rendbetételét, illetve a teljes aszfaltozásokat.

Kereskényi szerint a Diferit megbízható cég, amely képes megfelelő minőségben elvégezni a felvállalt feladatot. Ez a cég javítja a Kolozs megyei utak egy részét és jelen vannak Máramaros megyében is. Persze sok függ attól, hogy milyen alvállalkozókkal fognak Szatmárnémetiben dolgozni.

A polgármester szót ejtett a Depozitelor utcáról is, amelyet több Facebook-komment alapján a prioritási lista elejére kellene sorolni. "Az utca egyik részét, 380 métert már a múlt héten leköveztünk. Az volt az ezt elvégző cég felé a kérésünk, hogy még egy olyan 490 métert kövezzen le és egyengessék el az utat mielőbb" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: