2014-06-15 22:01:13• hírek • Szatmár.ro

Kányádi Szilárd kapta meg a Harag György díjat az évadzáró gálán

Ünnepi gálaműsorral búcsúztatta az évadot a Harag György Társulat. A hagyományoknak megfelelően ennek keretében díjakat adtak át és nyilvánosságra hozták a most lezáruló évaddal kapcsolatos közönségszavazás eredményeit is. A legkedveltebb vidám előadás a Fekete Péter, a komolyabb hangvételűek közül a Rokonokat szerette a legjobban a közönség.

Telt ház előtt tartotta évadzáró gáláját vasárnap este a Harag György Színtársulat a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. A gálán a társulat szinte minden tagja színpadra lépett, énekkel, szavalattal és vidám jelenettel búcsúztak a színészek a közönségtől a következő évad kezdetéig.

Az előadás keretében számos díj átadására került sor - ezen alkalommal hozták nyilvánosságra annak a közönségszavazásnak is az eredményét, amelyet a Szatmár.ro hírportál és a színtársulat közösen szervezett meg, a kérdőív pedig hírportálunkon volt elérhető.

Nos, a közönség szerint a legjobb vidám előadás ebben az évadban a Fekete Péter című operett volt, a komoly hangvételű darabok közül pedig a Rokonok nyerte el leginkább a közönség tetszését. A stúdióelőadások közül a Himnusz volt a legnépszerűbb.

Rappert-Vencz Gábor előadása

Az évad legjobb komikus színésze Péter Attila Zsolt lett, a legjobb komika pedig Kovács Nikolett. A legjobb drámai színészenek járó közönségdíjat Rappert-Vencz Gábor, a legjobb drámai színésznőnek járó díjat pedig Lőrincz Ágnes kapta. Az évad legjobb epizódszínésze Nagy Orbán, legjobb epizódszínésznője Laczkó Tekla volt a közönség szerint.

A gála nagydíját az Autonet Import kft. támogatta

S ha már a színészi teljesítményeknél tartunk: a gála nagydíját, a Harag György díjat, amit az Autonet Import kft. egy 1000 eurós pénzdíjjal támogatott, Kányádi Szilárd kapta meg. A díjat Muszka János adta át az évad folyamán színészként és rendezőként is bizonyító művésznek. Az Ács Alajos díjat és az ehhez járó 500 eurós pénzdíjat Poszet Kinga adta át a díjat támogató vállalkozás képviseletében Rappert-Vencz Gábornak.

A szakmai díjak közül a legjobb színésznek járó Nívó-díjat Gaál Gyula, a legjobb színésznőnek járó elismerést pedig Kovács Nikolett kapta. Az évad legjobb fiatal színészének járó Baranyai Zoltán-emlékdíjat Sándor Annának ítélték oda.

A társulat tagjaként a háttérben dolgozókat is minden évben díjazza a Harag György Társulat: ezt idén Baráth Csaba kapta meg.

A társulat egy új díjat is alapított: a Támogatói díjat. Ezt nem anyagi támogatásért ítélik oda. Idén díjat kapott Csirák Csaba, aki hosszú ideje kutatja a szatmári színjátszás múltját, illetve ezt a díjat adták át Kiskasza Lászlónak is - a társulat neki köszönheti, hogy teltházas bérlete van Tasnádon, jelentette ki Bessenyei Gedő István, a társulat igazgatója. A díjhoz egy-egy örökös színházbérlet is társult.

Az évadzárást a hagyományoknak megfelelően zsíros kenyérrel és fehérborral együtt ünnepelte a társulat és a közönség.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: