2012-11-30 15:28:19• hírek • Szatmár.ro

Átadták a vízművet Szilváson

Minden házba eljuthat a vezetékes ivóvíz a Sződemeter községhez tartozó Szilváson, miután pénteken átadták az újonnan kiépült vízművet. Az eseményen részt vett Csehi Árpád, a megyei tanács alelnöke, Pataki Csaba szenátorjelölt, az RMDSZ megyei elnöke, Erdei D. István képviselőjelölt, valamint helyi tisztségviselők.

A 7/2006-os kormányrendelet alapján megvalósult beruházás 1,64 millió lejbe került. A Tasnádhoz közeli Szilváson megépült vízmű 100 köbméteres tartályából 9,3 kilométeres vízvezeték-hálózaton jut el a falu utcáiba, házaihoz a víz. Hasonló vízművet építettek ki a szintén a községhez tartozó Pelekeszin is, ahol két 100 köbméteres tartály látja el a falu lakóit vízzel. A településeken 10 közkutat (vízcsapot) helyeztek el, valamint 18 tűzcsapot is felszereltek.

Az átadáson a szalagot Maraian Gheorghe polgármesterrel elvágó Erdei D. István beszédében elmondta, azért vannak a választott tisztségviselők, hogy szolgálják a közösséget és segítsenek abban, hogy otthon és jól érezzék magukat a település lakói. "Ehhez pedig járható utak, jól működő közművek kellenek" - jelentette ki a képviselő.

Csehi Árpád, a megyei Tanács alelnöke elmondta, fontos, ha egy faluban folyik bor és a pálinka, de a legfontosabb a tiszta ivóvíz. Ezt a falusiak is megerősítették, akik elmondták, hogy az elmúlt év szárazságának köszönhetően a falu kútjaiban nagyon lecsökkent a vízszint, ezért nagy örömmel fogadják az elkészült beruházást, és a közeljövőben mind többen csatlakoznak majd a kiépült hálózathoz.

Szilvás - vízátadás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: