2016-05-26 17:52:50• hírek • Kocsis Zoltán

Jubileumi Republic koncert Szatmárnémetiben

Tizenöt év után újra a Refomátus Gimnázium udvarán lép fel a Republic.

„Indul a mandula", „Hosszú az út", „A 67-es út" csendültek fel egymás után a közismert slágerek, a Református Gimnázium udvarán 15 évvel ezelőtt, amikor az első Partiumi Magyar Napok sztárfellépője volt, és első alkalommal koncertezett a városban. Ki ne emlékezne arra a bizonyos 2001-es rockkoncertre, mikor több ezren együtt buliztak az örökzöld slágerekre.

A Republic legutóbb 2013 tavaszán lépett fel Nagykárolyban. Noha szemlátomást nagyon beteg volt, akkor még Bódi László állt a mikrofon mögött. Mindannyiunk Cipője azonban súlyos, krónikus szívritmuszavarral küszködött és 2013 március 3-án elhunyt. Tóth Zoltán gitároson kívül a többiek úgy döntöttek, a Republicnak legendás énekese nélkül is élnie kell tovább. Előbb Sipos F. Tamással próbálkoztak, ám az ideális megoldást végül házon belül találták meg: a Rajzoljunk álmokat című 2015-ös nagylemezen már Boros Csaba basszusgitáros énekel. Számára nem teljesen volt idegen ez a szerepkör, a basszer ugyanis korábban is több dalt énekelt fel.

A jubileumot június 2-án, egy újabb koncerttel ünnepelhetjük, ugyanazon a helyszínen. A buli este 8 órakor kezdődik. A belépés ingyenes. Minden bulizni vágyót szeretettel vár az Identitas Alapítvány, a koncert szervezője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: