2010-12-03 17:44:37• hírek • Szatmár.ro

Jubileumi Hírlap-könyvet mutattak be

A napokban hagyta el a nyomdát a Hírlap-Könyvek huszadik darabja, Muhi Sándor  "Szatmári szobrok, emléktáblák" című kötete. A városismertető jellegű írást Bura László tanár úr méltatta, és közreműködött András Gyula színművész.

Muhi Sándor legújabb  könyvének bemutatójára december 3-án, péntek délután került sor a Szatmárnémeti Északi Színház Szivárványtermében.  A rendezvényt András Gyula színművész Kovács András Ferenc "Szatmárnémeti képsorok" című versének  szavalatával nyitotta meg, ezt követően pedig Ilonczai Gyöngyi, a Szatmári Magyar Hírlap főszerkesztője szólt az egybegyűltekhez.

Ilonczai elmondta: ezt a kis szellemi műhelyt Szilágyi Ferenc lapigazgatónak köszönheti a szatmári közösség, és örvendetes, hogy a jubileumi kiadást Muhi Sándor tanár úr újabb kötete érte meg.

A szerzőt korábbi művei ösztönözték arra, hogy fókuszáljon a szobrokra és emléktáblákra, és ezáltal mint a közösség tagja tovább viszi a régi szatmári közösség értékrendjét - mondta Bura László tanár úr. Véleménye szerint a szobrok és emléktáblák kapcsán történelmet is mond a szerző, ugyanakkor a szülőföld szeretete egyéni véleménynyilvánításra ösztönzi.

Vannak dolgok amelyek el-elgondolkodtatnak a szobrok és emléktáblák állításának kapcsán. Például kik döntik el, hogy kinek, mikor és hol állítunk szobrot?



A könyv méltatása után maga a szerző mondott „védőbeszédet" folytatva Bura László gondolatmenetét. Muhi Sándor a legkedvesebb kötetei közé azok tartoznak, amelyek Szatmár képzőművészeti életével foglalkoznak. A „Szatmári szobrok, emléktáblák" című kötet megírására az késztette, hogy segítsen abban, hogy a városunkat közelebbről is megismerjük, „A kötet egy műkritikai alkotás, amelynek írásakor arra törekedtem, hogy minden mondata igaz legyen, bizonyítható legyen. Az már az olvasó magánügye, hogy hasznos -e ez az igazság, vagy sem." - mondta el Muhi.

A könyv 16 lejért a Nord Libris Kft. könyvesboltjaiban vásárolható meg.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: