2015-10-09 13:28:40• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági vásár a pszichiátrián

A Lelki Egészség Napját ünnepelték - kiállították a krónikus pszichiátriai betegek kézimunkáit is.

A világnapot a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezte, az elmúlt években világszerte számos szervezet csatlakozott a megemlékezéshez. A Világszövetség 1948-ban alakult az érzelmi és lelki zavarok megelőzésének, megfelelő kezelésének, a mentális zavarokban szenvedők gondozásának és a mentális egészség jobbításának elősegítése céljából. A világnapot október 10-én tartják, Szatmárnémetiben pénteken tartottak renezvényt ennek kapcsán.

A Régi Kórházban tartott eseményen kiállították a krónikus pszichiátriai betegek által a kézimunka/képzőművészet foglalkozásokon készített tárgyakat, ezekből vásárolni, illetve adakozni is lehetett, a befolyt összegeket pedig alapanyagokra fogják költeni.

A rendezvényen felszólalt mások mellett Dr. Cismas Laura, a pszichiátriai osztály vezetője is, aki elmondta: világszerte 450 millió személyt érintenek a lelki betegségek. A gyógyszeres kezelés mellett pedig tapasztalataik szerint komoly jótékony hatása van a különböző foglalkozásoknak. Ezeken a foglalkozásokon az ápoltak a különböző kézimunka-technikák mellett festenek, rajzolnak is.

Dr. Tallián Krisztián kiemelte: a lelki egészséggel már kora gyermekkorban foglalkozni kell, ám az óvodákban gyakran nem fordítanak elég időt és energiát a problémás gyermekekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: