2015-03-04 10:43:41• hírek • Szatmár.ro

Jól szerepeltek a Hám János kis fürkészei

Több mint száz Szatmár megyei diák vett részt az V. Fürkész - helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei szakaszán.

Az I-IV. osztályos 126 kisdiák a megyeközpontbeli Mircea Eliade Általános Iskolában, míg az V-VIII. osztályos 41 tanuló az Avram Iancu Általános Iskolában bizonyíthatta tudását. A helyesírási és nyelvhelyességi versenyt a nagyváradi székhelyű Diákokért Egyesület hirdette meg.

Az I-IV. osztályosok számára központilag kidolgozott feladatsor tartalmazott egy tollbamondási részt, képrejtvényt, keresztrejtvényt, helyesírási feladványokat. Az V-VIII. osztályos tanulók viszonylag nehéz feladatsort kaptak, kellett tollbamondást írniuk, aztán a játékos nyelvi feladatokat - szóláncokat, szóstafétát, szóanagrammát, betűrejtvényt -, valamint helyesírási gyakorlatokat kellett megoldaniuk.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumot számos diák képviselte, kiváló erdményekkel. Az első osztályos Ádámkó Balázs megyei első lett, maximális pontszámmal (150 ponttal), míg Sályi Roland második helyen végzett (148 ponttal), a másodikos Tallián Franciska 141 pontot ért el, ezzel megyei második helyen végzett.  Ugyancsak jól szerepeltek a harmadik, negyedik osztályos, valamint  az V-VIII. osztályos tanulóink is.

Az országos szakasz április 24-25-én lesz megtartva, Nagyváradon, melyen iskolánkból Ádámkó Balázs és Tallián Franciska fog részt venni - írja az oktatási intézmény közleménye.

A megyei vetélkedő eredményei

A megyei vetélkedőn - mint azt a közlemény is említette - az első osztályosok versenyében Ádámkó Balázs (felkészítője: Urbán Klára) lett az első helyezett. A másodikosok között a kaplonyi Fényi István Általános Iskola tanulója, Toma Tamara (felkészítője: Toma Anikó) gyűjtötte a legtöbb pontot. A harmadikosok között Gábor Boglárka Evelin (felkészítője: Fülöp Andrea) lett a győztes - ő a 10-es Számú Általános Iskolába jár. A negyedikesek közül Pósz Patrícia (felkészítője: Heveli Rita), a nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum diákja lett az első.

Ebben a korosztályban nem csak az első helyezettek jutnak tovább az országos döntőre, hanem a II. és IV. osztály második helyezettjei is, így Tallián Farnciska (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítője Földes Ildikó) és Nichita Noémi (Mircea Eliade Általános Iskola, felkészítője Leiti Mónika) is ott lesz az országos döntőben.

Az I-IV. osztályos diákok eredményei ide kattintva olvashatók.

Az ötödikesek között a 10-es Számú Általános Iskola tanulója, Takács Klára (felkészítője: Rus Annamária) lett az első. A hatodikosok versenyében Krisztián Dániel (felkészítője: Tivadar Melinda) győzőtt, ő is a 10-es Számú Általános Iskola diákja. A hetedikesek között a Református Gimnázium diákja, Dobos Ervin (felkészítője: Varga Bressel Chistiane) szerepelt a legjobban, a nyolcadikosok között az első pedig a szintén refis Rédai Ádám (felkészítője: Varga Bressel Chistiane) lett.

Az V-VIII. osztályos diákok eredményei ide kattintva olvashatók.

A Fürkész vetélkedőn szereplő dobogós helyezést elért diákok, illetve a IV. és V. helyezett diákok jutalomkönyvben részesülnek - a jutalmat a felkészítő pedagógusoknak juttatják el a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: