2016-09-20 13:00:38• hírek • Szatmár.ro

Jelentkezz a XXIV. Hajnal Akar Lenni megyei döntőjére

A Bartók Béla Egyesület, a Szent-Györgyi Albert Társaság, a Romániai Magyar Dalosszövetség, Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ és a KÓTA 2016. október 29-én 17 órakor a Németi Református Templom Gyülekezeti termében  rendezi meg a XXIV. Hajnal Akar Lenni (HAL) népdaléneklési verseny Szatmár  megyei döntőjét.

A rendezvény célja a magyar népdal népszerűsítése, eddig ismeretlen tehetséges énekesek felfedezése.

Részvételi tudnivalók.

Részt vehet bárki, aki nem végzett énekszakot zeneművészeti akadémián vagy főiskolán, nem engedélyezett énekes, betöltötte 12. életévét.

A versenyző elküldi az orbannagy@gmail.com címre jelentkezési lapját, amelyen a következő adatokat kérik feltüntetni: név, születési adatok, lakcím, telefonszám, foglalkozás, villámpostacím, az előadásra kerülő dalok címe, tájegysége, kottája (tájékoztató jellegű), az énekes hangmagasságának megfelelően és a dalok szövege. Akinek van rá lehetősége hangzó anyaggal is jelentkezhet. A szervezőbizottság névre szóló meghívóval visszaigazolja a jelentkezést és tájékoztatja a versenyzőt a legfontosabb tudnivalóktól.

Az énekverseny zenei anyaga

Minden versenyzőnek két dalcsokorral, vagy egy dalcsokorral és egy balladával kell jelentkeznie. Egy dalcsokor 2-3 népdalból áll. Ajánlatos a régi típusú magyar dalkincsből meríteni.

A versenyzők kérhetnek KÓTA térségi szintű minősítést. Színvonaltól függően „Minősült", „Dicséretes" vagy „Kiváló" fokozatokat érhetnek el. A döntőbe jutott versenyzők a KÓTA országos népzenei szintű minősítését kérhetik, ahol elérhetik a Bronz, Ezüst vagy Arany, illetve a legjobbak az Arany Páva minősítési fokozatot.

Díjazás

A verseny első három helyezettje jogot nyer a november 12-13-án megrendezésre kerülő kárpát-medencei döntőn való részvételre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: