2016-06-21 10:44:35• hírek • Kocsis Zoltán

Jégverés, óriási viharok Szatmár megye több településén - És még nincs vége FRISSÍTVE!

Szegedi Éva fényképe Óváriból
Szegedi Éva fényképe Óváriból

Fák, a közvilágítás oszlopai dőltek ki az elmúlt 12 óra viharaiban Szatmár megye több településén. A tűzoltóknak legkevesebb hat esetben kellett úttestre dőlt fákat eltakarítaniuk, miközben másutt a diónyi jég okozott komoly károkat. Problémákat okozott az ítéletidő Szatmár vármegye határon túli településein is.

A Szatmár Megyei Készenléti Felügyelőség tájékoztatása szerint péntektől hétfő reggelig legkevesebb hat esetben kellett az úttestre dőlt fákat eltakarítaniuk több településen: Szatmárnémetiben, Sándormajoron, Újnémeten és Avasfelsőfaluban. Szatmárnémetiben, a Petru Bran utcában a közvilágítás egyik oszlopát borította ki az orkán erejű szél. A tűzoltóság továbbra is lesz áll, derül ki közleményükből.

Ahol nem a vihar, ott a jég pusztított, elsősorban kedd hajnalban. A Facebookon fellelhető fényképek alapaján dió, vagy akár tojás nagyságú jégdarabok hulltak Apában (első fotó), Gencsen, Majtényban, Óváriban (fotó lent, készítette Ványi Anita), Nagykárolyban, Kisdengelegen,  Csengerbagoson, Domahidán ...

 

Szatmárhegyre, Béltekhodosra, Meddesre és Nagyszokondra kedd hajnalban özönvízszerű esőzés köszöntött.

Nem kímélte az időjárás Szatmár vármegye az országhatáron túli területeit sem, az MTI tájékoztatása szerint Méhtelken, Rozsályon, valamint Zajtán teniszlabda méretű jég hullott. Rozsályon az elsődleges felmérés alapján 150-180 házat vert el, áttörte a cserepeket és betörte az ingatlanok tetőablakait is. Zajtán hasonló gondokat okozott a jégeső, és Méhtelekről is érkezett sérült tetőszerkezetről, beázó házról szóló bejelentés.

Személyi sérülésről egyik esetben sem érkezett hír. Kérjük olvasóinkat, amennyiben fényképeik, videóik vannak az elmúlt órák itéletidejéről, küldjék azt el nekünk a szatmar@szatmar.ro címünkre.


A tűzoltóság figyelmeztetése szerint újabb ítéletidő elé nézünk Szatmár megyében, 12.30-ig ismét narancssárga viharjelzés van érvényben!

Bogdán István fotói az éjszakai viharról:

Bogdán István fotója

Bogdán István fotója

Bodó Richárd, Rozsály:



Nagy Stefánia fotója a nagykárolyi jégverésről:



Kerekes Antal fotója:

Vajda József fotója:

Vajda József fotója

Papp Natália, Szamosdara

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: