2017-01-18 14:05:28• hírek • Kocsis Zoltán

Jégre fel! Elkezdte tavaszi felkészülését az Olimpia

Vakító fehér hó borította az Olimpia pályáját szerda délben, amikor a klub labdarúgói idei első edzésüket tartották meg. Miután Karda Attila elnök és Bogdan Andone edző egyenként köszöntötte a fiúkat, az öltöző melegét a január közepére jellemző hidegre váltották és a szokásos kocogással kezdték a felkészülést a nehéznek ígérkező tavaszi meccsekre. Sem a hideg, sem a hó nem zavarta őket azonban annyira, mint a pálya mintegy 30%-át borító jég...

„Amint azt Önök is látják, sajnos a felkészülési körülményeink messze nem ideálisak", jegyezte meg Andone. „Jövő péntekig mindenképpen otthon edzünk, aztán viszont szeretnénk külföldre utazni edzőtáborba", tette hozzá. Hogy hová, arra nem tért ki, korábban Ciprus merült fel, mint esetleges célpont.

A második osztályhoz oly méltatlan, ám arra sajnos annyira jellemző hiányosságokkal küszködő infrastruktúra, valamint az utóbbi évekhez képest szokatlanul télies időjárás miatt felmerült a bajnokság tavaszi kezdésének esetleges elhalasztása is. „A Román Labdarúgó Szövetséget nem érdekli a pályák minősége, nem érdekli őket a körülmények vagy a játékosok állapota, a megnövekedett sérülésveszély", fogalmazott ismét kemény kritikával Andone.

Marad tehát a február 25-i kezdés. Az Olimpia számára egy „hivatalos barátságos meccsel". A Brassó elleni meccset követően ugyanis a sárga-kékek a Pankotával kellett volna játszanak - csakhogy az aradiak visszaléptek a bajnokságtól. Az Olira így pihenő vár. „Nagyon nehéz így felkészíteni a csapatot. Több szakemberrel is beszéltem és arra a következtetésre jutottunk, hogy nem a Brassó ellen kell erőnlétileg csúcsformában legyen a csapat, sokkal inkább a Luceafarul elleni (március 11., szerk.) találkozóra. Így a brassói bajnoki csak egy hivatalos felkészülési mérkőzés lesz majd", fogalmazott Andone. A vezetőedző azt is sérelmezte, hogy a négy visszalépett csapat elleni idegenbeli meccsekre közel 100.000 lejt költött a klub - a visszalépések miatt ez ablakon kidobott pénzzé vált.

A vezetőedző arról is szót ejtett, hogy a játékosok továbbra sem kapták meg teljesen bérüket: tavaszról két és fél havi fizetéssel, őszről pedig két meccsprémiummal tartozik a klub. Ilyen körülmények között talán kevéssé meglepő, hogy a keret megerősítésére kiszemelt egyik játékos el is utazott Szatmárnémetibe, mégsem maradt: nem tudtak vele megegyezni. Hogy kiről van szó, azt Andone nem árulta el.

Érkezik viszont a 24 éves csatár, de szélsőként is bevethető Ionut Adrian Voicu, akiről Andone megjegyezte, hogy már a nyáron is szerették volna megszerezni, de akkor úgy döntött, inkább marad az élvonalban szereplő Voluntariban. Arról, hogy jó döntést hozott-e, sok mindent elmond, hogy az ősszel egyszer sem léphetett pályára... További két labdarúgót péntekre várnak Szatmárra - kilétüket homály fedi. Ami a távozókat illeti, egyelőre csak Dumitru Muntean igazolt el: a balszélsőként 7 gólig jutó 27 éves futballista Aradon folytatja pályafutását.

A következő napok kapcsán Andone elárulta, kedden Magyarországon játszik az Olimpia, de leginkább a fiatalok és az esetleges próbajátékosok kapnak majd lehetőséget. A kezdőcsapat tagjai jövő héten a Nagybánya második csapatával játszanak majd egy átmozgató mérkőzést.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: