2016-11-08 15:09:01• hírek • Szatmár.ro

Ízléses téli díszkivilágítást ígér a polgármester

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala 2012-ben 360 ezer lejt, 2013-ban 320 ezer lejt, 2014-ben pedig 200 ezer lejt költött a megyeközpont díszkivilágítására. 2015-ben az erre szánt összeg megközelítette a 600 ezer lejt.

Az elmúlt hét folyamán kezdték meg felszerelni a téli, ünnepi díszkivilágítás elemeit Szatmárnémetiben. Kereskényi Gábor polgármestertől megtudtuk: a tavalyi közel 600 ezer lej helyett idén 350 ezret költenek az ünnepi fényekre. A régi és az új városközpontban teremtenek majd ünnepi hangulatot a fényfűzérek.

Javában zajlik a téli díszkivilágítás elemeinek a felszerelése Szatmárnémetiben. A tavalyi költségvetésnek kicsit több mint a felét költi a város az ünnepi fények elemeire és elsősorban az új és régi főtérre koncentrálnak.

"Arra törekedtünk, hogy ízléses legyen az idei díszkivilágítás. Két színnel dolgozunk, hideg és meleg fehér fények  - azaz kékes és sárgás fehér fény - díszítik majd a megyeközpontot. Az ünnepi fények az új városközpontot és a régi városközpontot, illetve a nagy körforgalomból nyíló fontosabb utcákat világítják meg. Lesznek ünnepi fények például a Kayinczy (Stefan cel Mare), a Széchenyi (1 decembrie 1908) utcában és a Coposu sétányon is" - mondja Kereskényi.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy három karácsonyfát állítanak idén Szatmárnémetiben. Egyet a Pannónia szállóval szemben, egyet a Coposu sétányon és egyet a Kossuth-kertben. A régi főtér parkjában több olyan díszítő elem, illetve figura lesz, amelyekkel a szatmáriak nagyon szeretnek fotózkodni.

"Azt a jelzést kaptuk az adófizetőktől, hogy szükség van téli díszkivilágításra, de nem kell túl sokat költeni rá. Választási év van, ahogy már láttunk rá példát, költhetnénk egy vagyont a fényekre, de szerintem nem ezt az utat kell járni" - tudtuk meg a polgármestertől.

Az ünnepi fényeket idén november 30-án fogja felkapcsolni a város polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: