2016-02-23 15:21:01• hírek • Szatmár.ro

Itt vannak az idei dátumok, amelyek minden szatmárit érdekelnek!

Már tudjuk, mikor lesz a Családi Hétvége, mikor tartják a Szatmárnémeti Városnapokat, mikor lesz a rekord-hosszúra tervezett Partiumi Magyar Napok... és a sort folytathatnánk. Szatmáriak számára fontos dátumokat gyűjtöttünk össze, hogy tudd, mikorra tartogasd a szabadság-napokat, hogy kellően rákészülhess, majd kipihenhesd a rendezvényeket.

A tavalyi évben nagy sikert aratott az összeállításunk, ezért idén is egy csokorba gyűjtöttük a szatmáriak számára legfontosabb rendezvények dátumait, hogy azok is jelen lehessenek, akik külföldről látogatnak haza az eseménnyel összekötött családi látogatásra.

Kezdjük is a sort a családdal, pontosabban a Családi Hétvégével. A szervezők idén május 21-22-ére tervezték a család apraját-nagyját megmozgató rendezvényt, amelynek része lesz valószínűleg idén is a nemzetközi gyermeknap megünneplése.

A tervek szerint egy héttel ez után, május 27-29-én tartják a Szatmárnémeti Városnapokat, amelyen újra rengeteg lacikonyha, sörsátor és több elismert romániai előadóművész, sztár lép majd színpadra. Remélhetőleg a tavalyi évvel ellentétben idén magyar fellépő koncertje is része lesz a nagyszínpadi programnak.

Általában június végén tartja a Szatmár Megyei Tanács a megyenapokat - az idei rendezvénnyel kapcsolatban azonban a szervezők még nem tudtak pontos dátumot megadni.

Július 1-3-án azonban már biztos, hogy újra utcazenészek muzsikája tölti meg Szatmárnémeti régi főterét - ekkor tartják ugyanis a III. Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált, amelyet továbbra is csak privát tőke felhasználásával, közpénzek felhasználása nélkül szerveznek meg.

A júliusi hónap egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező eseménye a Véndiáktalálkozó. Idén az elhúzódó érettségi miatt a szervezők kénytelenek szakítani a hagyománnyal, így július első hétvégéje helyett a hónap harmadik hétvégéjén tartják a  találkozót. Mindenki jegyezze fel a naptárába, a dátumot: július 15-16.

A jubileumi, XV. Partiumi Magyar Napokat idén rekord-hosszúságúra tervezik a szervezők. Két hétvégét is magába foglal majd a rendezvénysorozat, augusztus 19-én fog kezdődni és 28-a lesz az utolsó napja.

A rendezvény Facebook-oldala szerint a SamStudia Egyesület szeptember 2-3-án alakítja újra fesztiválhelyszínné a 17-es lakótelepen található Ufo-parkot, akkor tartják ugyanis a La Damburi fesztivált. Idén viszont nagy valószínűsággel nem lesz Plopstock fesztivál.

Ugyan nem szatmárnémeti rendezvények, de jó tudni azért: a kolozsvári Untold Festivalt idén augusztus 4-7-én tartják, az Electric Castle fesztivál pedig július 14-17-én lesz Bonchidán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: