2014-01-08 11:52:02• hírek • Szatmár.ro

Ismét útra kelnek a Szatmárnémeti Természetjárók

Január 12-re, vasárnapra tervezi Vadady-Filep Gyula a Szatmárnémeti Természetjárók következő kirándulását.

A kirándulók reggel 7:20-kor találkoznak a szatmárnémeti nagyállomáson, a vonat 7:41-kor indul. Vonattal mennek Nagybányáig, majd az állomástól menetrendszerinti busszal haladnak Felsőbánya központjáig, ahonnan gyalogosan folyatják útjukat.

A túra ezúttal egy körút: a borkút völgyében található sárga körös turistajelzés az ásványvízforrástól kikapaszkodik a nyugati érre, a Kisbánya fölötti Póka nyeregből leereszkedve hidal át a falun, és csatlakozik a katlan északi peremén a Rozsály-Izvora felé vezető piros háromszög jelzéshez. Onnan a Zsidova patak partján található fernezelyi kőfejtőhöz (Limpedea) vezet majd az út, itt tervezik elérni a 14:45-kor érkező nagybányára tartó autóbuszt, hogy elérjék a 15:45-kor induló Szatmárra tartó vonatot. Érkezés Szatmárnémetibe 17:45-kor.

A gyalogtúra maga körülbelül 12 kilométer, középnehéz túrára kell számítani, kisebb emelkedőkkel. A szervezők tanácsolják a réteges öltözködést, és túrabakancs viselését, mivel az út havas, és esetenként csúszós is lehet.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között.

A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 075-8435763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: