2015-01-30 19:58:28• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét több ezer lakást hagyott áram nélkül az Electrica

Alig három héttel „a nagykárolyi fekete szilvesztert" követően ismét hallat magáról az Electrica: péntek délután Szatmárnémeti több negyedében is több ezer lakást hagyott áram nélkül több-kevesebb időre.

Délután 18.30 körül koromsötét fogadta az embert a Hegyi (Lucian Blaga) úton, a vasúti felüljárót elhagyva. A kommunista időket idéző sötétség borult a Soarelui park körüli tömbházakra, akárcsak az úttest túloldalán sorjázókra, valamint az Independentei sugárút jobb oldalára (amennyiben a Hegyi út felől a Jubileului utca felé haladunk). Nem működött a közvilágítás sem.

Nem ez az egyetlen negyed azonban, hogy komoly áramkimaradások voltak péntek délután: értesüléseink szerint a 16-os lakónegyedben hatszor adták vissza az áramot néhány óra leforgása alatt. A 17-esben ez „csak" kétszer ismétlődött meg!

Az ismétlődő áramkimaradás komoly gondokat okozott az RDS-RCS-nek is. Mivel sok helyütt megmentek a berendezéseik, ez skimaradásokat okozott az internet és kábeltévé-szolgáltatásban. A hibaelhárítás jelenleg (20.00) is zajlik.

Az Electrica mentegetőzéseit, kifogásait ismerjük és torkig vagyunk vele: régiek és rossz minőségűek a vezetékek. De hát ha egy kemence elhasználódik és rossz kenyeret süt, kinek a kötelessége felújítani vagy újat venni? A péknek vagy a vásárlónak? Ám legalább ennyire felelősségre vonhatóak azok az intézmények (mint például a prefektusi hivatal, megyei tanács), amelyek éveken-évtizedeken keresztül tétlen érdektelenséggel tűrték, hogy Szatmár megyei falvaiban a XXI. században is gyakoriak és megszokottak legyenek az áramkimaradások...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: