2016-11-14 10:32:15• hírek • Agerpres.ro

Iohannis: A fiataloknak kell megváltoztatniuk a román politikát

A fiatalok közéleti szerepvállalása meghatározó jelentőséggel bír a jelenlegi politikai kultúra megváltoztatásában - fejtette ki üzenetében a Románia Ifjúsági Fővárosa 2017-es kiadásának fővédnöke, Klaus Iohannis államfő.

A Ligia Deca államtanácsos által tolmácsolt üzenetben az elnök leszögezi, a fiatalok csúcstalálkozója hozzásegít a párbeszéden alapuló társadalom felépítéséhez, hisz nyitott és befogadó légkörben tudják megtárgyalni gondjaikat, kifejteni véleményüket. 

Iohannis emlékeztetett, hogy Európa-szerte megváltozik a fiatalok társadalomba és munkaerőpiacra való beilleszkedésének kérdése, mivel lehetőségeik beszűkültek. Számos államban tapasztalható jelenség, hogy a fiatalok szegényebbek az idősebb nemzedékeknél, ami nehézséget gördít az önállósodásuk és családalapítási terveik elé. 

Éppen ezért a fiataloknak csak a polgármesteri hivatalokkal, helyi és megyei önkormányzatokkal, ifjúsági és civil szervezetekkel, versenyszférával történő együttműködés révén sikerülthet részt venni a közösségi fejlesztés folyamatában, szögezi le az államfő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: