2015-09-04 12:41:12• hírek • Szatmár.ro

Ingyenes busz visz a Bogdándi Néptáncfesztiválra

Szeptember 6-án, azaz vasárnap 10 órakor indul a busz a fesztivál színhelyére.

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató központ az idei évben is megszervezi a Bogdándi Nemzetiségek Fesztiválját. A közel húsz néptáncegyüttest felvonultató rendezvény fő szervezője az idei évben is Nagy Orbán, az intézmény igazgatóhelyettese.

A hagyományokhoz híven idén is indítanak Szatmárnémetiből ingyenes buszjáratot a néptáncfesztivál színhelyére - ez vasárnap 10 órakor indul az Eötvös utcai buszmegállóból és 18 órakor fog visszaindulni a megyeközpontba Bogdándról.

"A rendezvény 11.30-kor a bogdándi tájháznál, a Sipos László emléktáblánál kezdődik, amikoris megkoszorúzzuk a néptáncfesztivál alapítójának az emléktábláját. Ezt követően a polgármesteri hivataltól a táncosokkal együtt vonulunk a fesztivál helyszínére, a színpadhoz. Összesen 17 tánccsoport lép majd fel a fesztivál keretében, itt lesz például a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes és az encsi Csikuska Néptáncegyüttes is" - mondta Nagy Orbán.

A néptánckedvelők számára igazi ünnep lesz a fesztivál, hiszen számos régió táncait láthatják majd a résztvevők. Láthatunk majd szatmári, mezőségi, tövisháti, berettyómenti, küküllőmenti, román, német, ukrán táncokat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: