2012-05-28 13:08:40• hírek • Póti Orsolya

Biblionet: újabb szakmai továbbképzést szerveztek

A Szatmár Megyei Könyvtár május 16-24. között módszertani felkészítőt szervezett a megyei települések könyvtárosainak a Biblionet program keretében. A következő képzésre május 29-31. között kerül sor.

A Biblionet országos program révén Szatmár megye könyvtáraiban is új számítástechnikai eszközökkel felszerelt termeket alakítottak ki, hogy ezáltal elősegítsék az információhoz való minél jobb hozzáférést.

Megyénkben ezidáig jó úton haladt a projekt, ugyanis eddig összesen 34 könyvtárba vezették be a Biblionet hálózatot. A könyvtárosokat módszertani találkozók keretében világosítják fel a szakmai a programot népszerűsítő rendezvényekről, az új stratégiákról, illetve az új szolgáltatásokról.

A legutóbbi felkészítőre május 16-24. között került sor „Az új könyvtári szolgáltatások alapjai" címmel. A rendezvényre huszonnégy könyvtáros érkezett az következő településekről: Avasfelsőfalu, Avasújfalu, Béltek, Borválaszút, Csanálos, Felsőberekszó, Mezőfény, Nagykároly, Oláhcsaholy, Ráksa, Remetemező, Sárközújlak, Szamosborhíd, Szatmárnémeti, Szatmárudvari, Szilágypér, Tartolc, Tasnád, Tasnádszántó és Turc.

A képzéseket Bianca Ciceo és Raluca Istrate trainerek tartották, akik főként az új könyvtári szolgáltatások bemutatására fektették a hangsúlyt, illetve olyan módszereket mutattak be, amelyek segítségével a könyvtárosok új látogatókat vonzhatnak.

A következő képzésre május 29-31. között kerül sor. Ezen tizenkét könyvtáros vesz majd részt Ákos, Erdőd, Hadad, Kányaháza, Lázári, Majtény, Nagykároly, Pálfalva, Szatmárhegy, Szatmárnémeti, Szopor és Vámfalú településekről.

További információkért érdeklődjön a program oktatóinál a következő telefonszámokon: 0749-097-247 (Bianca Ciceo) és 0741-387-755 (Raluca Istrate).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: