2014-10-27 15:46:02• hírek • Kocsis Zoltán

Immár emberéletet is követelt a gombamérgezés

Az erősen mérgező
Az erősen mérgező "Vörhenyes őzlábgomba"

Immár emberéletet is követelt a rekordszámú gombamérgezés Szatmár megyében: a hétvégén egy homoródi asszony elhunyt, miután az orvosok egy hétig küzdöttek az életéért.

Az 59 éves homoródi nő egy héttel ezelőtt került a Szatmár Megyei Kórházba, egyenesen az intenzív osztályra. Az orvosok hiába küzdöttek azóta az életéért, nem tudták megmenteni. Az egészségügyi intézmény illetékesei szerint az 59 éves nő későn került kórházba, ami alaposan rontotta esélyeit.

Amint arról többször is beszámoltunk, Szatmár megyében rekord számú gombamérgezés történt az elmúlt napokban: összesen 43 személy szorult orvosi ellátásra. Közülük 21 pácienst utaltak be a kórházba.

A hatóságok figyelmeztetései és a sajtó jelentései ellenére az emberek továbbra is hódolnak gomba iránti szenvedélyüknek: a hétvégén további két személy - köztük egy halmi illetőségű férfi - került kórházba. Az elmúlt napok esőit követő napsütés pedig kedvez a gombáknak, ennek következtében pedig várhatóan a gombamérgezések száma tovább nőhet...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: