2016-10-07 15:32:15• hírek • Szatmár.ro

Közel 20 ezer támogató aláírás a megyei RMDSZ jelöltjeinek

A támogató aláírásokat péntek délelőtt indították útnak Kolozsvár felé.

A decemberi parlamenti választások közeledtével az RMDSZ szeptember 16-án kezdte meg a választásokon való induláshoz szükséges támogató aláírások összegyűjtését. A terv akkor legkevesebb 200 ezer szignó begyűjtése volt.

A Szatmár Megyei RMDSZ-en belül is megkezdődött a gyűjtés, a megyeközpontban és a vidéki településeken is operatívan ment a munka, aminek végeredményeképpen 19064 támogató aláírás gyűlt. Ezzel jelezték a szatmáriak, hogy parlamenti képviselői mandátumért indítanák az RMDSZ színeiben Erdei D. István jelenlegi képviselőt, illetve Magyar Lórándot, a Szatmárnémeti RMDSZ alelnökét, városi tanácsost, szenátori mandátumért pedig Turos Lórándot, az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagját.

Az RMDSZ jelöltjei köszönetet mondtak a Szövetség helyi szervezeteinek ésönkénteseienek, amiért ilyen rövid idő alatt ekkora mennyiségű aláírást sikerült összegyűjteni. Elmondták ugyanakkor, hogy megtisztelő a szatmáriak megelőlegezett bizalma, és erre építve kezdenek hozzá a kampánynak, amely a helyi értékekről, és a szatmáriak prioritásairól fog szólni.

Az iratcsomókat pénteken szállították el Kolozsvárra, amiket az adatok ellenőrzését követően a többi megyéből származó aláírásokkal együtt október 10-én fognak leadni Bukarestben.

A parlamenti választásokat december 11-én rendezik Romániában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: