2016-03-16 17:38:37• hírek • Szatmár.ro

Huszonketten a megyei tanácsosi tisztségért

Március 17-én a Megyei Képviselők Tanácsának gyűlésén rangsorolja az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete megyei tanácsosjelöltjeit.

A megmérettetésre 22 jelölt jelentkezett, akiket a magyarlakta településekről érkező küldöttek rangsorolnak majd a 17 órakor a Közigazgatási Palota nagytermében tartandó gyűlésen.

Pataki Csaba, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, aki az országos és megyei alapszabályzat értelmében a megyei listavezetői tisztségét is elláthatná, szintén jelentkezett a megmérettetésre.

„Az alapszabályzat ide vonatkozó tételeitől eltekintve egy megerősítő szavazást kérek majd a testülettől arról, hogy én vezessem majd a megyei tanácsosok listáját a június 5-i helyhatósági választásokon. Ezáltal megerősítést kapnék a testülettől arról, hogy az RMDSZ részéről induljak a Megyei Tanács elnöki tisztségéért is. Feladatomnak érzem, hogy a legjobb tudásom szerint szolgáljam a megyét, tapasztalatomat a Megyei Tanács elnökeként is a szatmáriak szolgálatába állítsam. Ehhez kérem a szervezet támogatását" - jelentette ki Pataki Csaba.

Az RMDSZ megyei tanácsosi listájára a következő személyek jelentkeztek, és tettek le teljes jelölési dokumentációt, neveiket ábécé sorrendben közöljük:

Megyei tanácselnök-jelölt: Pataki Csaba

Megyei tanácsosjelöltek: Balogh Sándor, Bartos Bertalan, Boér Ádám, Erdei Róbert, Gál Gyöngyi, Gindele Imre,  Günthner Tibor, Horváth József, Kereskényi Sándor, Kovács Máté, Major Melinda, Mărginean Éva, Masculic Csaba, Megyeri Tamás Róbert, Nagy Sándor, Nagy Szabolcs, Nagy Tünde Mária, Őri-Pákay Franciska, Riedl Rudolf, Seer Gyula és Véron András.

Pataki Csaba az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke a jelentkezőkkel kapcsolatban elmondta: „A jelentkezők listája nagyon bíztató, hiszen sok szakember jelentkezett különböző szakterületekről, korosztályokból, illetve a megye minden fontos régiója képviselteti magát jelentkezőkkel. Azaz mind területileg, mind szakmailag jó csapatot állíthat össze a MKT a csütörtöki gyűlésen." Hozzátette, hogy a korábbi csapatból öten nem jelentkeztek újra, nekik megköszönik a munkát, de természetesen más formában a Szövetséggel maradnak majd, s értékes tapasztalatukkal a későbbiekben is a szervezet rendelkezésére állnak majd.

A későbbiekben - a partner kisebbségi szervezetekkel való tárgyalások befejezésével - véglegesítődik és esetleg bővül majd az RMDSZ megyei tanácsosi csapata.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: