2015-03-24 14:11:36• hírek • Kocsis Zoltán

Húsvétváró hagyományőrző foglalkozás Sárközújlakon

Alig több, mint másfél hét választ el minket a kereszténység egyik legnagyobb ünnepétől, a húsvéttól. Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe megkerülhetetlen tényezője ezer éves kultúránknak, igazi kincsesbányája néprajzkutatóink számára. Hogy ezen hagyományok ne vesszenek múltunk romantikus homályába, a Borókagyökér Egyesület húsvétváró hagyományos foglalkozásra várja az érdeklődőket Sárközújlakra.

A Sárközújlaki Polgármesteri Hivatallal és a Sárközi Ifjúsági Mozgalommal közös eseményen a Borókagyökér Egyesület tagjai igyekeznek megismertetni a résztvevőkkel a húsvéthoz kapcsolódó hiedelmeket, hagyományokat, szokásokat. Az érdeklődők megtanulhatják, miként lehet hímes tojást készíteni vagy éppen hagyományos kalácsot sütni. Apropó tojás - tudjátok mi az a berzselt tojás, illetve a berzselt technika? Más néven növényrátétes technika? Utóbbi talán már sokatmondó, de a foglalkozáson bárki el is sajátíthatja a technikáját.

A Borókagyökér Egyesület, a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal és a Sárközi Ifjúsági Mozgalom tehát szeretettel vár mindenkit bőjtmás havának, azaz március 28-án, szombaton 11.00 órától a tavaly pazarul felújított lakodalmas terembe. További részletekért érdeklődni lehet a 0752-420376-os vagy a 0729-677930-as telefonszámokon.

Kicsik és nagyok, fiúk és lányok - ismerjük meg együtt legszebb húsvéti szokásainkat, hagyományainkat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: