2015-12-28 12:52:47• hírek • Szatmár.ro

Közel száz szatmárinak ért véget a sürgősségin a karácsonyi nagy zabálás

Nagy volt a forgalom a sürgősségin az ünnepi napokban: a nagy számú emésztési panasszal jelentkező páciens mellett bőven voltak akik a kelleténél jóval több alkoholt fogyasztottak, hárman pedig a szeretet ünnepén próbáltak meg öngyilkosok lenni - szerencsére egyik személynek sem sikerült.

Összesen 535 személy került a sürgősségire karácsonykor, illetve az azt követő napokon. A legtöbben emésztési gondokkal, gyomorfájással szorultak ellátásra, ami nem is csoda. Karácsonykor a megszokottnál is több nehéz, zsíros ételt fogyasztunk, ez pedig igencsak próbára teszi az emésztőrendszert - különösen azon személyek esetében, akik az ünnepet megelőzően nagyon komolyan böjtöltek.

Közel 100 személy került a sürgősségire gyomorbántalmakkal, 24-en pedig a túlzott alkoholfogyasztás miatt szorultak ellátásra. Közülök hét személyt az utcán fekve szedtek össze a mentősök, többségük alkoholkóma-közeli állapotban volt.

Hárman kíséreltek meg öngyilkosságot az ünnepi időszakban: két személy az ereit vágta fel, egy férfi pedig késsel vágta el saját torkát. Szerencsére sikerült őket megmenteni.

Az elmúlt napokban összesen 18 gyermek született: 8 lány és 10 fiú. December 24. estéjén egyetlen szülés történt:  21.45-kor egy kislány jött a világra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: