2016-01-14 14:34:35• hírek • Gold T Farm

Hogy az élet ne a hasfájásról szóljon!

Az ember élete sok esetben étkezéstől étkezésig tart, eszünk ha ünneplünk és sok esetben eszünk akkor is, ha szomorúak vagyunk.

A családi ünnepek, összejövetelek is egy-egy nagy evés köré csoportosulnak, étrendünkben pedig a legjobb falatok eléggé megterhelik a gyomrot és az emésztőrendszert. 
A családi lakomákat, vendégségbe menést vagy akár vendégfogadást is át lehet vészelni gyomorfájás nélkül, csak néhány szabályra kell odafigyelnünk.

Főzzünk zsírszegényen! Grillezzünk, pároljunk, ne napraforgóolajban süssünk! Kerüljük a túl zsíros ételeket, szalonnából is csak mértékkel együnk. Ha rajtunk múlik a főzés, kerüljön a menübe hal! A halhús ízletes, könnyed és rengeteg olyan anyagot tartalmaz - foszfor, vas, cink, jód, B-vitamin - ami fontos az emberi szervezet számára.

Köretként használjunk zöldséget. A nyers zöldség a legjobb, de párolva is sokat segítenek az emésztésben, ha mondjuk a nehezebb disznóhús mellé könnyed köretet eszünk.

Figyeljünk arra is, hogy az egész napon keresztül tartó nassolás is megterheli a szervezetet: egy szaloncukor, egy süti, egy kocka csoki és ez hosszan ismételve... ugye van akinek ismerős? Édességet inkább főétkezések után, desszertként fogyasszunk, mértékkel!

A cikk folytatása a Gold T Farm oldalán olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: