2011-09-18 13:46:20• hírek • Póti Orsolya

Hivatalosan is megnyitották az új tanévet

Zászlós felvonulással folytatódott a református iskolák tanévnyitója szeptember 18-án. A gimnáziumok képviseletében két-két diák vonult be intézményük zászlajával a Láncos-templomba, ahol majd ünnepi istentiszteletre került sor.

Ez alkalomból Ft. Csűri István, a Királyhágómelléki Egyházkerület püspöke hirdetett igét. Prédikációjában elmondta: a magyar református ember imádkozva és dolgozva él, azért, hogy elképzeléseit ne csak megálmodja, hanem meg is valósítsa. „Csakis az tud utat mutatni, aki az úton van, és csakis az tud Krisztusra mutatni, aki Krisztusban él." - mondta Csűry.

Az igehirdetést köszöntőbeszédek sorozata követte. Beszédet mondott Nagy Sándor, nagykárolyi esperes, Kovács Sándor szatmárnémeti esperes, Szász Piroska főtanfalügyelő-helyettes, valamint Varga Attila a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főgondnoka.

A beszédeket követően a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjainak műsorára került sor, majd átadták a Bethlen-díjat annak az oktatónak, aki munkája során hozzájárult a hazai református közoktatás fejlesztéséhez. A díj, melyet  Csűry István adott át, ezúttal Bara Lajos kollégiumi igazgatót illette. Végezetül Szilágyi Éva igazgatónő reményét fejezte ki az iránt, hogy a találkozás és a közös tanévnyitás után a kilenc református iskola kapcsolata még jobban elmélyült.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: