2017-01-11 12:23:07• hírek • Kocsis Zoltán

Már csak három dobása van Maninak

A szombati hatodik nap után a szerdai 9. versenynapot is törölték a Dakar szervezői, így Gyenes Emánuelnek már csak három dobása maradt: pontosabban három etap áll a rendelkezésére, hogy a vasárnapi büntetését követően előrébb tudja verekedni magát az összesített táblázaton.

Az Autonet Motorcycle Team pilótája jelenleg a 27. helyen áll. Az eredeti program szerint szerdán Salta és Chilecito között 977 kilométert kellett volna megtennie a mezőnynek, ebből pedig 406 kilométer lett volna a mért szakasz. Mindez komoly lehetőséget biztosított volna arra, hogy Gyenes előrébb küzdje magát. Csakhogy a szervezők végül úgy döntöttek, törlik a szakaszt!

Már kedden módosítani kellett a programon, mert a rendkívüli esőzések miatt folyók léptek ki medrükből, utak és hatalmas területek kerültek víz alá. Így Salta helyett a szintén argentínai Tilcara városa lett a célállomás. Közép-európai idő szerint éjfél körül még nem lehetett tudni, lesz-e verseny szerdán. Aztán a szervezők bejelentették: az esőzések miatti földcsuszamlások következtében törölték az etapot.

Így Gyenesnek már csak három versenynap áll rendelkezésére, hogy megpróbáljon előrébb lépni a táblázaton. A szerdai országúti motorozás után csütörtökön Chilecito és San Juan között 449 mért kilométert, összesen pedig 751 kilométert kell megtenniük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: