2015-02-28 15:33:30• hírek • Szatmar.ro

Hiába fordított az Olimpia, a végén egy pontnak örülhetett

Döntetlennel kezdte a 2015-ös esztendőt az Olimpia labdarúgócsapata: Csík Tibor tanítványai hiába fordítottak Ramnicu Valceán, a végén meg kellett elégedniük egyetlen ponttal. Ezzel az Oli maradt a hatodik a tabellán. Érdemes még kiemelni, hogy a csapatot mintegy 50 szurkoló kísérte el a klub által rendelkezésükre bocsátott buszon.

Az első tíz percben a hazaiak voltak aktívabbak, Staicu közelről, Ovidiu Popescu távolról veszélyeztetett. A legnagyobb helyzet azonban a hazai kapu előtt alakult aki, amikor Bogdan Faurt az utolsó pillanatban sikerült blokkolnia a védőnek.

A vezetést a hazaiak szerezték meg, amikor a 25. percben egy jobb oldali beadásból Neagoe talált a kapuba hét méterről. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, hisz két perccel később az Olimpia szinte lekoppintotta az előző eseménysort: jobb oldali beadás után Faur fejelt a hálóba. A szünetre pedig már a szatmáriak vezettek, köszönhetően annak, hogy Romario Rus a 38. percben egyedül maradt Andrei Popescu kapussal: az első próbálkozását még védte a hálóőr, a másodiknál viszont már tehetetlen volt.

A második félidő valamivel eseménytelenebb volt, ám gólt ekkor is láthattak a szurkolók. Tegyük hozzá gyorsan: sajnos. A 73. percben egy újabb jobb oldali beadás után a nigériai Godwin Konyeha egyenlített ki, beállítva ezzel a végeredményt. Az utolsó tíz percben akár ismét gólt szerezhetett volna az Olimpia, de játékosai két helyzetet is elrontottak.

„Február utolsó napjához képest nagyon nagy melegben játszottunk, ez meglepett kicsit minket. Úgy érzem, nyerhettünk volna, hisz több lehetőségünk volt. Az első félidőben akár 4-1-re is vezethettünk volna és az utolsó tíz percben is volt két komoly lehetőségünk. Nem lehetünk azonban telhetetlenek, mert megver minket az Isten. Ezzel együtt ez egy olyan pont, amiért a fiúk megdolgoztak és amit teljes mértékben megérdemeltünk. Az első gólnál elkövettünk némi helyezkedési hibát, a második pedig kissé szerencsétlen körülmények között esett", nyilatkozta a meccs után a Szatmár.ro-nak Csík Tibor. „Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen szép számban elkísértek bennünket és ilyen remek hangulatot teremtettek a stadionban. Ők biztosan mellettünk állnak a végsőkig!", tette hozzá a szakember.

Ezzel az egy ponttal az Olimpia őrzi hatodik helyét és két pont előnyét a mögötte álló Ramnicu Valcea előtt, valamint négy pont hátrányát az előtte helyezkedő Mioveni-el szemben. A következő fordulóban, március 7-én a Resicabánya csapata látogat Szatmárnémetibe.

II. osztály, 17. forduló:

Ramnicu Valcea - Olimpia 2-2
gólok:
Neagoe (25.), Konyeha (73.) illetve Faur (27.), Rus (38.)
Olimpia: Anca - D. Muntean, Heil, Fl. Muresan, Iuhas (csk.) - R. Rus, Onicas, Villand, Bic (87. Micas ) - Bujor (72. Selagea), Faur (80. Feier )

A forduló további eredményei:
Resicabányai Metalul - Bihar FC 1-0
gól: Szabó (62.)
Mioveni - Slatina 0-1
gól: Curtuius (88.)
Pankota - Tatrang 0-4
gólok: Dalbea (38., 58. 68.), Mircescu (90.)
Fortuna - Karánsebes 0-3 (a Fortuna visszalépése miatt a három pont 3-0-ás eredményel a vendégeké)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: