2015-09-30 10:37:46• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 5-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Október 2-től a Grand Mall Cinemában


Fekete mise (Black Mass) - Barátok voltak. John Connolly (Joel Edgerton) és James ?Whitey? Bulger (Johnny Depp) együtt nőttek fel a dél-bostoni utcákon. Azután vagy húsz évig nem találkoztak. Mire a ?70-es években újra összefutnak, Connolly az FBI magas rangú tisztje, Whitey pedig az ír maffia főnöke lett.
De a régi kapocs erősebb: amikor az olasz családok megpróbálják kiszorítani Whiteyt és bandáját a városból, ő megegyezik egykori haverjával, hogy híreket fog szállítani addigi leggyűlöltebb ellenségeinek. De semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. Sok gyilkosság és sok árulás következik, és Whitey végül felkerül az FBI 10 legveszélyesebb bűnözőt tartalmazó listájára: bin Laden után ő volt a második helyezett.

Blinky Bill - A film (Blinky Bill the Movie) - Blinky Bill a legmenőbb és legvagányabb koala az egész vadonban. A kis kalandor arról álmodozik, hogy felfedező édesapja nyomdokaiba lépve egyszer majd elhagyja szülőföldjét, Zöld Völgyet, és bejárja a vadregényes ausztrál vidék különleges teremtményekkel teli világát. Blinky az egyetlen, aki hisz abban, hogy megtalálhatja Bill papát, aki a Fehér Sárkányok tengerét kutatva tűnt el a Sivatagban.
A tettre kész Blinky egy nap rejtélyes jelre bukkan, ami az első nyom lehet elveszettnek hitt édesapjához. Maga mögött hagyja a biztonságot nyújtó Zöld Völgyet, és nekivág az ismeretlen Sivatagnak. Útja során megismerkedik az állatkertben nevelkedett, kissé félénk koalalánnyal, Mogyorócskával és a nagy dumájú galléros gyíkkal, Jackóval. A kis csapatnak nemcsak a hatalmas ausztrál vadon minden veszélyével kell szembenéznie, de még egy könyörtelen vadmacska bosszújával is meg kell birkóznia. A lenyűgöző tájakon megtett izgalmas út, a különleges élőlényekkel való találkozás és a megannyi váratlan kaland egyre jobban összekovácsolja a három jóbarátot. Blinky pedig egyre biztosabb abban, hogy meg fogja találni imádott édesapját.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Filharmónia


Csütörtökön, október 1-jén 18.30-tól a filharmóniában, október 2-án pedig 19 órától a nagykárolyi Károlyi kastély lovagtermében lesz szimfonikus koncert. A műsorban mindkét napon ugyanazok a zeneművek szerepelnek. A zenekart Károlyi Sándor karmester vezeti majd, az est szólistája pedig Prodaniuc Alexandra lesz.  

Október 2-án a Zene és Képzőművészeti Líceum dísztermében 18.30-tól illetve szombaton 19 órától a Károlyi kastély lovagtermében Vincenzo Cipriani olasz zongoraművész saját szerzeményeit fogja előadni.

Október 5-én 18.30-tól a filharmónia hangversenytermében kamarazenei koncertet tartanak, amelyen fellép a Trio Gentis (Laura Roman - hegyedű, Lena Roman klarinét, Doru Roman - marimba).

A Szatmári Zenei Napok teljes programja itt olvasható.


Kiállítás


Szeptember 30-ig lesz látható a Vasile Vénig László Fotóklub tagjainak tárlata a Szatmár Megyei Tanács galériájában. Részletek itt.

Október 1-jén, 16 órakor nyitják meg Moldovan Cristina képzőművészeti kiállítását a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájába.

Október 17-ig tekinthető meg az a képzőművészeti tárlat, amelynek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériája ad otthont. Festmények, grafikák láthatók a kiállításban, négy alkotó négy sajátos stílus képviselőjének művei. Bővebb információk itt olvashatók.


Egészségügyi előadás


Október 5-én Szatmárnémetiben a Német református Egyházközség gyülekezeti termében (Wolfenbüttel utca) Dr. Andó Katalin, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Imagisztikai Osztályának osztályvezetője tart előadást 18 órától: A te tested, a te EGÉSZséged! címmel. Szervező: a Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezete.


Új kenyér és újbor ünnepe a Református Gimnáziumban


Új kenyér és újbor ünnepét tartják csütörtökön a Református Gimnázium épületében, a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület pedig szeretettel vár mindenkit. Részletek itt.


Focimeccs


Pénteken 16 órától az Olimpia stadionban fogadja a Medgyesi Gaz Metan csapatát a Szatmárnémeti Olimpia.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: