2015-10-06 13:29:48• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 12-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Október 9-től a Grand Mall Cinemában


Kötéltánc (The Walk) - Philip Petit (Joseph Gordon-Levitt) nem fél semmitől. Az artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban ülve, egy magazin címlapján látja meg először a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyait, és akkor rögtön elhatározza: végigsétál egy a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen.
Alaposan felkészül. A hetvenes évek elején a párizsi Notre Dame két tornya között, majd Syneyben, a hatalmas kikötői híd két tartópillére között mutatta be lélegzetelállító mutatványát. 1974-ben úgy érezi, eljött az idő. Sor kerülhet a legcsodálatosabb, legveszélyesebb mutatványra.

Pán (Pan) - A történetet mindenki ismeri Sohaországról, az elveszett fiúkról és a zöld csákós, repülő rosszcsontról. De a valóság egészen másmilyen. Vagy, ha nem is ez a valóság: talán létezik egy másik történet, amelyet ugyanezekkel a szereplőkkel lehet elmesélni.
Egy árva fiú megszökik a lelencházból, és jó barátokra talál. Még nem tudja, hogy, aki most hű haverja, később Hook kapitány néven lesz rettegett kalóz és az ő legnagyobb ellenfele. Hiszen eredetileg volt egy közös ellenségük: Feketeszakáll. A két cimbora együtt sok kalandon megy keresztül: van köztük víg és van veszélyes. A srác pedig csak lassanként ébred rá, hogy egyszer hőssé kell válnia, és az egész világ meg fogja ismerni. De addigra már Pán lesz a neve.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Filharmónia


Október 6-án, szintén 18.30-tól a magyarországi zongoraművésznő, Hauser Adrienn koncertezik a filharmóniában.

Október 8-án ismert musicelekből és operettekből hangzanak el slágerek a filharmónia koncerttermében. A szimfonikus zenekart Ladislau Rooth vezényli, a közreműködő szólisták pedig Nicoleta Colceiar szopránénekesnő és Tiberiu Simu tenor lesznek.

Október 9-én a romániai holokauszt emlékére tartanak hangversenyt a Várdomb utcai zsinagógában 18 órai kezdettel. Vezényel Ladislau Rooth, a koncert szólistái Nicoleta Colceiar szopránénekesnő és Fátyol Rudolf hegedűművész lesznek.

Október 9-én 18 órai kezdettel a Károlyi kastély lovagtermében, október 10-én  11 órától a filharmónia hangversenytermében lépnek fel a 2015-ös Remember Enescu hegedűverseny legjobbjai.

Október 12-én 19 órától a Károlyi kastélyban, október 13-án 18.30-tól pedig a filharmóniában koncertezik Fátyol Rudolf hegedűművész és Remus Manoleanu zongoraművész.

A Szatmári Zenei Napok teljes programja itt olvasható.


Kiállítás


 

Október 1-jén nyitották meg Moldovan Cristina képzőművészeti kiállítását a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájába.

Október 17-ig tekinthető meg az a képzőművészeti tárlat, amelynek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériája ad otthont. Festmények, grafikák láthatók a kiállításban, négy alkotó négy sajátos stílus képviselőjének művei. Bővebb információk itt olvashatók.


Humorest


Október 7-én 19 órakor a filharmóniában lép fel a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter. Részletek itt.


Jótékonysági előadás


A tavalyi színházi évad egyik legkedveltebb előadását, az I. L. Caragiale Az elveszett levél című színpadi művéből készült komédiát jótékonysági előadásként tűzi műsorára a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. A produkciót 2015. október 9-én, pénteken, 19 órától láthatja a közönség a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. Részletek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: